Whitlock "Het zal wederom een zware partij worden" PDC
PDC

Whitlock "Het zal wederom een zware partij worden"

Whitlock "Het zal wederom een zware partij worden"

Simon Whitlock heeft in aanloop naar zijn partij tegen Phil Taylor laten weten dat hij er vertrouwen in heeft. Om een plek bij de laatste vier veilig te stellen zal 'The Wizard' ook alle punten nodig hebben. "Het gaat wederom een zware partij worden tegen Phil Taylor. Als ik van hem kan winnen dan kan ik zomaar bij de laatste vier eindigen", zei Whitlock. In de vorige ontmoeting met Taylor ging Whitlock nog hard onderuit. "Dat was verschrikkelijk voor mij, ik was net twee dagen terug uit Australië en mijn problemen met mijn hiel betekende dat ik zowat de hele maand niet had kunnen trainen. Ik had op dat moment totaal geen vorm en vertrouwen", aldus Simon Whitlock. Na de overwinning van vorige week wil Terry Jenkins gaan proberen om wederom een zege te gaan pakken. Tot op heden wist Jenkins alleen overwinningen te pakken tegen Lewis. Jenkins zal het deze week gaan opnemen tegen Baxter en als hij nog enige hoop op de play-offs wil houden dan zal een zege noodzakelijk zijn. "Ik heb al vaker gehad dat het zo ging, maar zolang je blijft geloven in jezelf dan komt je vorm altijd weer terug", zei Jenkins. "Vorm is helaas vaak tijdelijk. Soms weet je hem weer terug te vinden en dan ineens ben je hem weer kwijt. Als je zoveel werdstrijden op rij verliest wordt het moeilijker en moeilijker. Elke keer als je verliest dan denk je, wat gebeurde er, en daardoor is het lastiger om je volgende partij te winnen. Als je drie overwinningen weet te pakken dan wordt het een stuk makkelijker", aldus Jenkins. In de laatste ontmoeting tussen beide Terry Jenkins en Ronnie Baxter werd het een gelijkspel. "Ronnie heeft een goed seizoen tot nu toe en verdient het om in de top 4 te staan, maar dit is mijn kans. Ik heb er vertrouwen in dat ik hem kan verslaan en het kon wel eens een spannende partij worden", aldus `The Bull`.

Verder zal Raymond van Barneveld het gaan opnemen tegen James Wade. In de vorige ontmoeting tussen beide heren wist de Nederlander de overwinning te pakken. Inmiddels zien de feiten er anders uit. 'Barney' staat op de achtste plaats en voor hem is het bijna onmogelijk om nog de play-offs te bereiken. Voor Wade zijn er nog genoeg kansen en voor hem zal een overwinning dus erg belangrijk zijn. Als laatste zal Mervyn King Adrian Lewis treffen. Beide heren zijn nog volop in de strijd voor de play-offs en vooral King staat er erg goed voor. Als Lewis zijn kansen in leven wil houden dan zal hij punten moeten gaan pakken tegen 'The King'. Aangezien Mervyn het hele Premier League seizoen al goede vorm laat zien zal dit niet makkelijk worden.

Wedstrijdschema:
Terry Jenkins - Ronnie Baxter
James Wade - Raymond van Barneveld
Adrian Lewis - Mervyn King
Phil Taylor - Simon Whitlock

Foto: Lawrence Lustig / PDC

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws