Phil 'The Power' Taylor " Nog vier jaar te gaan en dan stop ik ermee" PDC
PDC

Phil 'The Power' Taylor " Nog vier jaar te gaan en dan stop ik ermee"

Phil 'The Power' Taylor " Nog vier jaar te gaan en dan stop ik ermee"

Phil Taylor die maar liefst twintig jaar aan de top van de dartsport staat, is van plan de handdoek na vier jaar in de ring te gooien. De man uit Stoke on Trent domineert de sport al jaren en is zeer toegewijd aan de sport, maar realiseert zich dat niets voor eeuwig duurt. De nummer één van de wereld begon in de de jaren tachtig met darten. Vanwege zijn talent kon hij zijn baan in de fabriek opzeggen en zijn geld met het darten verdienen. Hij claimde zijn eerste toernooi overwinning in 1988. Daarna volgden meer dan 200 trofees, inclusief meer dan 75 major titels en 16 wereldkampioenschappen. De grootmeester denkt nog vier jaartjes mee te gaan, daarna is hij er klaar mee.

'Nog vier jaar en dan is het mooi geweest benadrukt de 53-jarige in Express & Star. Barry Hearn vroeg mij om nog vijf jaar door te gaan en intussen heb ik nog vier jaar te gaan. Ik was van plan om op mijn 55ste te stoppen maar hij haalde mij over om nog een paar jaar door te gaan. We zien wel hoe het gaat. Als ik, met Gods wil, nog fit en gezond ben zal ik nog vier jaar doorgaan en op mijn 57ste of 58ste stoppen . Ik kan niet wachten. In zekere zin zal het vreselijk zijn, maar het zal ook vreselijk zijn als ik nu vaak verslagen wordt. De jonge spelers komen er aan en als ik regelmatig verslagen wordt, zal ik dat heel erg vinden. Ik kan geen speler zijn die alleen maar geld verdient. Zo ben ik niet. Ik moet toernooien ingaan om die te winnen.

Volgens The Power komt er geen eind aan zijn winners mentaliteit. 'Vraag mij niet waar het vandaan komt en hoe het te verklaren is, maar het houdt niet op. Je hebt het in je, het is iets wat in je zit. Vele sporthelden hebben geen motivatie nodig. Het maakt niet uit of ze voor 10 pond of voor 10 miljoen spelen. Een wedstrijd is een wedstrijd. De "idiote" vraag waar ik mijn motivatie vandaan haal wordt mij vaak gesteld. Ik denk dan bij mezelf: Hoe kan je niet gemotiveerd zijn? Het is jouw werk, je reputatie. Je moet aan je fans, familie en sponsors denken en aan al de mensen die op je wedden. Als ze duizenden aan je besteden, moet je ze een goede 'show' proberen te geven'.

'Barry en ik zullen ongeveer dezelfde periode met "pensioen" gaan. Dit zal zeker een grote verandering teweeg brengen in de dartsport, daar ben ik van overtuigd. Voor jonge spelers is het moeilijk om veel geld te verdienen en niet te gaan stappen en van het leven te genieten. Ik was 30 jaar oud toen ik serieus begon te darten. Ik had de periode van 'uitgaan en fun' dus al achter de rug en was er niet in geïnteresseerd. Het was een beetje saai. Ik was in mijn kamer, terwijl iedereen was gaan stappen. Er zijn tal van goede jonge spelers, maar je moet aan de top kunnen blijven. Het is lastig om je ponden te verdedigen als je hoog in de ranglijsten staat'.

'Ik heb twee vakantiehuizen in het buitenland, waaronder één op Tenerife. Ik zal dus daar van de zon genieten. Ik heb ook nog vier kleinkinderen, aan wie ik de tijd zal besteden. Bedrijven die mij sponsoren willen mij als ambassadeur om de wereld rond te reizen en het een en ander voor ze te doen. Er is genoeg te doen. Ik krijg constant aanbiedingen. Ik zal altijd betrokken blijven bij de dartsport'

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws