Pikachu verslaat Van Gerwen en wint zijn eerste PDC titel het Interwetten German Darts Championship PDC
PDC

Pikachu verslaat Van Gerwen en wint zijn eerste PDC titel het Interwetten German Darts Championship

Pikachu verslaat Van Gerwen en wint zijn eerste PDC titel het Interwetten German Darts Championship

Ricardo Pietreczko staat voor de eerste keer in de finale van een european tour van de PDC. Tijdens het Interwetten German Darts Championship wist de Duitser de titel verdediger eruit te gooien met een 10-darter in de beslissende leg.

De verwachting was een finale tussen de titel verdediger Michael van Gerwen tegen de man in vorm Luke Humphries echter wisten beide de finale niet te halen. Ricardo Pietreczko wist voor de eerste keer in zijn loopbaan een finale te halen van de PDC Euro-tour. Pikachu nam het op tegen de Schot Peter Wright die een sterke halve finale speelde waar hij Luke Humphries versloeg. In de finale wist Wright zijn beste spel niet meer te kunnen oproepen. De Schot kwam 4-0 achter en verloor uiteindelijk met 8-4 waardoor de Duitser Pikachu zijn eerste PDC titel op zak heeft en de tweede Duitser is die een Euro-tour heeft gewonnen.

De halve finales:
Met een 104-finish wist de Duitser Van Gerwen meteen te breaken, in de tweede leg gooit MvG de eerste 180-score van het duel waarna hij in 12-darts de stand weer op 1-1 brengt. De 28-jarige uit Nurnberg profiteert van de missers op de dubbel van MvG en breakt de Nederlander opnieuw voor 1-2. 84 gaat in twee pijlen uit waardoor de man in het groen wederom terug breakt. Pikachu gooit vervolgens een 11-darter om wederom een break te forceren waarmee de Duitser op 2-3 komt. Als Pikachu de zesde leg in 13 pijlen uitgooit is de break een feit en staat Pietreczko op 2-4. Van Gerwen weet in 13-pijlen de eigen leg te houden en gaat op jacht naar een break maar mist tops waarna Pietreczko op 3-5 komt. Michael van Gerwen is erg slordig op de dubbels en laat Pietreczko ook 3-6 maken waarna de Duitser begint aan de tiende leg. Pikachu gooit 80 niet uit waarna Van Gerwen instapt en 4-6 maakt voor een break die hij ook weet te verzilveren voor 5-6. MvG breakt met een 76-finish nadat Pikachu de single miste voor een finish. De alles beslissende 13de leg begon de Nederlander maar Pikachu weet als eerste op een dubbel te komen en gooit een 10 darter voor zijn eerste finale.

Enigszins verrassend heeft Peter Wright de man in vorm Luke Humphries verslagen met 7-5 waardoor Wright Pietreczko zal spelen in de finale. Met een 11-darter begon Wright aan zijn halve finale. De Schot wist 3-0 uit te lopen waarna Humphries met een 11-darter 3-1 maakte en vervolgens 135 finishte om 3-2 te maken. De mannen houden vervolgens de eigen legs tot leg negen waar Wright een 11-darts break gooit. Cool Hand breakt nog een keer terug en gooit in zijn eigen leg een 13-darter voor 6-5 waarna Peter Wright 116 uitgooit voor de wedstrijd in 12-darts.

De Finale
Ricardo Pietreczko heeft geschiedenis geschreven, hij won zijn eerste pDC titel en het is de tweede Duitser die een Euro-tour wint. Max Hopp was de allereerste in 2018 die ook het German Open won. Er kwam een totaal andere Peter Wright op in de finale, tijdens de halve finale speelde de Schot erg goed maar de korte pauze heeft hem niet goed gedaan. Met ondermeer een 102-finish wist de Duitser Pikachu 4-0 voor te komen. In de vijfde leg weet Wright zijn eerste final eleg te pakken. De Duitser volgende de leg erna met een 116-finish voor 5-1. Wright loerde op een break maar kreeg het niet voor elkaar, alle legs gingen met de darts mee waarbij Wright onder andere een 126-finish gooide en Pikachu een 108- en een 104-finish voor de winst gooide.

Halve finale
Michael Van Gerwen (98.15) 6-7 Ricardo Pietreczko (99.15)
Peter Wright (101.59) 7-5 Luke Humphries (101)

Finale
Ricardo Pietreczko (92.93) 8-4 Peter Wright (85.08)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws