Ronnie Baxter wint de 7e Players Championship te Birmingham PDC
PDC

Ronnie Baxter wint de 7e Players Championship te Birmingham

Ronnie Baxter wint de 7e Players Championship te Birmingham

Het is Ronnie Baxter gelukt om de zevende Players Championship die vandaag te Birmingham werd gehouden, op zijn naam te schrijven en de £6000,- op zowel zijn conto als op de PDC Order of Merit en de Pro Tour Order of Merit bij te schrijven. In de finale versloeg hij wereldkampioen Adrian Lewis met 6-3. Op zijn weg naar de finale liet hij Steve Grubb, Dennis Smith, Joe Cullen, James Hubbard, Peter Hudson en Wes Newton in eerdere rondes achter zich. The Rocket is op zijn weg naar de overwinning dus verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van twee wereldkampioenen.

Jeugd wereldkampioen James Hubbard werd in de vierde ronde verslagen met 6-3. Voor Ronnie Baxter is deze overwinning de eerste in dit jaar. Zijn laatste overwinning op een Pro Tour dateert van 28 augustus 2011 op de Canadian Masters Players Championship te Ontario, Canada. Voor de kwalificatie World Matchplay 2012 heeft hij echter hele goede zaken gedaan.

Van de Nederlanders boekte Raymond van Barneveld die een ‘6-5 dagje' scheen te hebben, het beste resultaat. Hij kwam tot de laatste zestien door in de eerdere rondes steeds met 6-5 te winnen en verloor in deze ronde met dezelfde cijfers van Colin Lloyd. Ook Kim Huybrechts kwam tot de vierde ronde, waar Simon Whitlock hem te sterk af was.

Er verschenen 126 spelers aan de oche, waaronder negen Nederlanders en twee Belgen. Zoals gebruikelijk werden alle partijen gespeeld over best of elf legs. In eerste instantie zouden er tien Nederlanders aan de oche verschijnen. Toon Greebe heeft zich echter teruggetrokken. Ook James Wade die op de lijst van de inschrijvingen stond, heeft zich teruggetrokken.

De Players Championships van dit weekend en die te Crawley op 30 juni en 1 juli, tellen nog mee voor de kwalificatie World Matchplay 2012. We volgden de verrichtingen van de Nederlanders en Belgen Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Co Stompé, Jelle Klaasen, Roland Scholten, Jerry Hendriks, Kim Huybrechts, Kurt van de Rijck, Gino Vos en Mareno Michels op de voet. Hieronder zijn updates, uitslagen en een samenvatting van de finale te zien.

Updates Nederlanders en Belgen:

Update 13:40: Michael van Gerwen wint zijn eerste ronde partij van Adam Smith-Neale met 6-1. Raymond van Barneveld weet ook de tweede ronde te bereiekn met een nipte overwinning op zijn tegenstander John Bowles. Helaas is het voor Vincent van der Voort al gauw voorbij. Hij verliest met 6-3 van Dennis Priestley. Ook Jelle Klaasen strandt meteen in de eerste ronde. Zijn opponent John Part is hem met 6-2 te sterk af.
Update 14:00:
De Belg Kurt van de Rijck verliest zijn eerste ronde partij met 6-3 van de goed in vorm zijnde Wes Newton. Het Nederlands onderonsje tussen Gino Vos en Mareno Michels eindigt aan hetzelfde bord in een overwinning van Gino Vos. Hij is zijn landgenoot met 6-3 te sterk af.
Update 14:20: De Belg Kim Huybrechts wandelt de tweede ronde binnen met een overwinning op Adrian Gray. Hij gunde zijn ntegenstander maar 1 leg. Ook voor Co Stompé is de eerste ronde een succes. Hij is zijn Schotse opponent met 6-4 de baas.
Update 14:30:
Met een nipte overwinning op John Scott wandelt ook Roland Scholten de tweede ronde binnen. Daar mag hij tegen de kersverse winnaar van de UK Open.
Update 14:45: Michael van Gerwen weet ook in de tweede ronde te overtuigen. Net als in de eerste ronde, gunt hij zijn tegenstander maar 1 leg. In de derde ronde mag hij tegen de winnaar uit de partij Richie Burnett - Sam Hill.
Update 15:00: Jerry Hendriks boekt een nipte overwinning op zijn tegenstander Matt Padgett en mag in de tweede ronde tegen de jeugd wereldkampioen en goed in vorm zijnde James Hubbard.
Update 15:15:
Met een 6-1 overwinning weet Co Stompé zijn tegenstander Steve farmer van een plek in de derde ronde af te houden. In de derde ronde mag The Matchstick zijn pijlen tegen Gary Anderson laten spreken. Voor Roland Scholten is de tweede ronde het eindpunt. Hij wint niet van de Uk Open winnaar. Ook Gino Vos zien we niet in de derde ronde terug. Hij kon Wes Newton niet de baas zijn en verliest met 6-2.
Update 15:25: Voor Kim Huybrechts is er ook een plek in de derde ronde weggelegd. Hij is Kevin Dowling in de tweede ronde te sterk af. Jerry Hendriks mag het morgen weer proberen. Hij verliest met 6-2 van James Hubbard.
Update 15:35: Barney wint ook zijn tweede ronde partij nipt. Mark Jones bereikt de derde ronde net niet. In de derde ronde mag van Barneveld het tegen de winnaar uit de partij Brendan Dolan - Tony Littleton opnemen.
Update 15:40: Michael moet in de derde ronde zijn meerdere erkennen in Richie Burnett. Hij pakt tegen de oud wereldkampioen 3 legs.
Update 15:50: Co Stompé kan de laatste 16 niet bereiken. Hij verliest zijn derde ronde partij van Gary Anderson en mag het morgen op de achtste Players Championship weer proberen.
Update 16:00: Kim Huybrechts bij de laatste 16 met een overwinning op The Count. Daar mag hij het tegen Simon Whitlock opnemen.
Update 16:25: Het is Kim Huybrechts niet gelukt zich bij de laatste acht te voegen. The Wizard houdt hem van een plek in de kwartfinale af door hem met 6-4 te verslaan.
Update 16:35: Evenals in de eerste en tweede ronde, wederom een 6-5 overwinning van Raymond van Barneveld. Brendan Dolan bereikt de vierde ronde net niet. Barney treft Colin Lloyd bij de laatste 16.
Update 17:55: Barney die met drie nipte overwinningen de vierde ronde bereikte, verliest in deze ronde nipt van Colin Lloyd. Hiermee is de uitschakeling van de laatste Nederlander een feit. Al met al kende Raymond alleen maar 6-5 uitslagen vandaag.

Uitslagen Nederlanders en Belgen eerste ronde:
Vanaf de laatste 16 alle uitslagen.
Bord vier:
Michael van Gerwen (9) 6-1 Adam Smith-Neale
Bord vijf:
Raymond van Barneveld (5) 6-5 John Bowles
Bord zes:
Dennis Priestley 6-3 Vincent van der Voort (12)
Bord zeven:
Co Stompe (29) 6-4 John Henderson
Bord acht:
John Part (13) 6-2 Jelle Klaasen
Bord negen:
Roland Scholten 6-5 John Scott
Bord twaalf:
Jerry Hendriks 6-5 Matt Padgett
Bord veertien:
Kim Huybrechts (22) 6-1 Adrian Gray
Bord vijftien:
Wes Newton (3) 6-3 Kurt Van De Rijck
Gino Vos 6-3 Mareno Michels

Uitslagen Nederlanders en Belgen tweede ronde:

Michael van Gerwen 6-1 Nick Fullwell
Raymond van Barneveld 6-5 Mark Jones
Co Stompe 6-1 Steve Farmer
Robert Thornton 6-4 Roland Scholten
James Hubbard 6-2 Jerry Hendriks
Kim Huybrechts 6-4 Kevin Dowling
Wes Newton 6-2 Gino Vos

Uitslagen Nederlanders en Belgen derde ronde:

Richie Burnett 6-3 Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld 6-5 Brendan Dolan
Gary Anderson 6-2 Co Stompe
Kim Huybrechts 6-4 Ted Hankey

Vierde ronde/Laatste 16:

Adrian Lewis 6-5 Stuart Kellett
Mark Walsh 6-2 Richie Burnett
Colin Lloyd 6-5 Raymond van Barneveld
Gary Anderson 6-4 Jamie Caven
Peter Hudson 6-3 Robert Thornton
Ronnie Baxter 6-3 James Hubbard
Simon Whitlock 6-4 Kim Huybrechts
Wes Newton 6-3 Michael Smith

Kwartfinales:
Adrian Lewis 6-4 Mark Walsh
Colin Lloyd 6-1 Gary Anderson
Ronnie Baxter 6-1 Peter Hudson
Wes Newton 6-5 Simon Whitlock

Halve finales:

Adrian Lewis 6-3 Colin Lloyd
Ronnie Baxter 6-5 Wes Newton

Finale:

Adrian Lewis 3-6 Ronnie Baxter

- 0-0:Ronnie Baxter wint de bull en mag als eerste beginnen
- 0-1:Baxter begint sterk met een 180 en met dubbel 10 weet hij de eerste leg naar zich toe te trekken
- 0-2:Baxter gooit 174, weet vervolgens drie gemiste dubbels van Lewis op tops af te straffen en met een 13-darter pakt hij de 2-0 voorsprong.
- 0-3:Baxter gooit zijn tweede 180, daarna 171, laat 32 over en benut deze door dubbel 16 uit te gooien
- 1-3: Lewis begint met een 180, Baxter kon zijn 88 finish niet uitgooien. Lewis profiteert hiervan met een 13-darter.
- 1-4: Lewis gooit weer een 180 en houdt na 9 pijlen 81 over. Hij mist de bull en dubbel 8voor deze finish. Baxter profiteert hiervan via dubbel 10.
- 2-4: Lewis gooit zijn derde 180. Met een 90 finish pakt hij zijn tweede leg.
- 2-5: Baxter gooit weer een 180 maar tops voor een 101 finish. Toch pakt hij deze leg aangezien Lewis het niet kan afmaken.
- 3-5: Lewis gooit weer een 180, die door baxter wordt beantwoord. Toch pakt Lewis deze leg met dubbel 10.
- 3-6: Baxter begint de leg met een 180 en trekt de partij naar zich toe met dubbel 10.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws