Premier League speelweek 2 Van Gerwen en Van den Bergh winnen PDC
PDC

Premier League speelweek 2 Van Gerwen en Van den Bergh winnen

Premier League speelweek 2 Van Gerwen en Van den Bergh winnen

Normaliter moeten we telkens een week wachten, door Corona is er nu een aangepast programma waardoor er elke werkdag een speelweek wordt afgewerkt. De meeste spelers hebben hiervoor de voorkeur gezien er veel minder gereisd hoeft te worden.

Dimitri van den Bergh wist met ruim 103 gemiddeld het beste gemiddelde van de avond neer te zetten. De Belg wist met 7-5 Nathan Aspinall aan de kant te zetten, Van den Bergh kwam 3-5 achter maar wist vervolgens het gaspedaal volledig in te drukken waarmee hij vier legs op rij wist te winnen. Ook de Nederlander Van Gerwen wist te winnen, de Brabander was zeker niet subliem maar wist wel de matig spelende Wright te verslaan.

"ik kan hier geen voldoening uithalen, Peter Wright is door het ijs gezakt, ik speelde zelf ook niet goed maar heb wel twee punten. Wright kan wel een grote mond hebben maar hij moet het wel op het podium laten zien. Ik weet dat ik het in me heb om als eerste in de ranking te kunnen eindigen" liet van Gerwen na afloop weten aan RTL7.

De wedstrijd verslagen speelweek twee:
Gary Anderson (101.3) v Jose de Sousa (97.08) 7-5
Met een 112-finish opende Anderson de wedstrijd, nadat De Sousa 1-1 maakte toonde de Schot spierballen met een 145-finish. In 14-darts weet Anderson vervolgens te breaken en deze break ook nog eens te verzilveren waarbij hij wederom met de eerste dart de buitenste ring raakt en 100% staat te finishen. De Portugees The Special One weet de zesde leg die hij begon in 13-darts binnen te houden waardoor het 4-2 staat in het voordeel van Anderson. De Schot mist zijn eerste pijl op de dubbel waarna de Sousa profiteert door te breaken. De in Spanje wonende speler gooit een zeer sterke leg en verzilverde daarmee de break waardoor het 4-4 staat. De Schot behoud zijn eigen leg waarna de Sousa een heel belangrijke 86-finish op dubbel zeven weet te finishen om 5-5 te maken. De 50-jarige The Flying Scotsman pakt de winst door 6-5 te maken waarna hij 142 mist op dubbel twaalf maar De Sousa mist en Anderson alsnog de winst pakt.

Jonny Clayton (98.92) v Glen Durrant (88.53) 7-3
De debutant Clayton stevenden af op een whitewash, Durrant die al lange tijd niet in vorm is stak daar toch een stokje voor. Duzza wist dubbel acht te raken in leg zes de leg die Durrant was begonnen. Clayton weet vervolgens het punt veilig te stellen door de volgende leg te pakken. De 46-jarige The Ferret moet de slingers nog even in de kast laten liggen omdat Durrant na het behouden van zijn leg in leg negen nog weet te breaken voor 6-3. Duzza mist nog een 127-finish op de bull waarna de Welshman de wedstrijd in het slot gooit.

Dimitri Van den Bergh (103.07) v Nathan Aspinall (98.32) 7-5
The DreamMaker Van den Bergh heeft besloten zich te vestigen in England. De 26-jarige Belg weet in 13-darts de Brit in leg vier te breaken. Maar hij weet deze break niet te verzilveren omdat The Asp 144 uitgooit voor de re-break. Als Aspinall deze re-break wel weet te verzilveren staat het 3-3. Het is stuivertje wisselen gezien vervolgens de Engelsman twee legs op rij pakt en 3-5 voorkomt waarna de Belg de stand weer gelijk weet te trekken en zelfs met een 11-darter op 6-5 voorsprong komt. Van Den Bergh gooit als afsluiter een sublieme 12-darter op de bull komende vanaf 87. De Belg wist vier legs op rij te winnen waarmee hij dit duel op een fameuze wijze wist af te sluiten.

Michael van Gerwen (92.13) v Peter Wright (88.41) 7-2
De Nederlander begon het duel met de kleurrijke Wright, de eerste leg liep de Vlijmenaar direct tegen een break aan. MvG weet wel terug te breaken maar hij zat niet goed in de wedstrijd. In de zesde leg liet Van Gerwen zijn kwaliteiten zien door een versnelling bij te zetten en op 4-2 voorsprong te komen. Met een berg emotie in het spel weet de man in het groen zelfs op miraculeuze wijze op een 5-2 voorspong te komen. Peter Wright heeft zijn beste vorm op het nachtkastje laten liggen en laat Van Gerwen ook 6-2 voorkomen in 16-darts. Wright gooit pas zijn eerste 180-score in leg negen die Van Gerwen in 13-darts pakt om de wedstrijd op te eisen.

James Wade (88.78) v Rob Cross (94.34) 3-7
The Machine weet het begin van de laatste wedstrijd bijzonder te maken, de Brit begint twee beurten achter elkaar in te gooien en Russ Bray moet nog even het podium af omdat Wade enkele sponsoren op zijn shirt vergeten was te plakken... De jarige Wade wist geen tegenstand te bieden tegen Cross die zelf ook niet zijn beste vorm bij had. Cross liep uit naar 0-3 waarna Wade de vierde leg wist te pakken, de 30-jarige Voltage wist vervolgens comfortabel uit te lopen naar een 1-5 voorsprong. De zevende leg wist Wade te finishen vanaf 101 waarmee hij ook meteen de hoogste finish had. Nadat Cross zijn leg had behouden wist Wade nog 3-6 te maken waarna Voltage in 14-darts via dubbel acht de wedstrijd in het slot gooide.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws