Programma en prijzengeld finale PDC Premier League 'the play-offs in de O2 Arena' PDC
PDC

Programma en prijzengeld finale PDC Premier League 'the play-offs in de O2 Arena'

Programma en prijzengeld finale PDC Premier League 'the play-offs in de O2 Arena'

Over een kleine week is de finale van de Cazoo Premier League 2023. In de O2 arena in Londen zullen Price, Clayton, Smith en Van Gerwen gaan strijden om de felbegeerde titel van 2023.

Zes keer was Michael van Gerwen de beste tijdens de Premier League finale, alleen Phil Taylor wist deze prestatie neer te zetten. Mocht Van Gerwen de 2023 editie winnen heeft hij er één meer dan The Power op zijn naam staan. De winnaar van de 2023 editie ontvangt £275,000 Britse ponden. Deze editie van de Premier League was er een totale prijzenpot van 1 miljoen Britse ponden beschikbaar, elk toernooi werd er een bonus van 10.000 uitgekeerd aan de weekwinnaar. De winnaar in de O2 arena zal 275.000 ontvangen, de runner-up £125,000. De verliezende halve finalisten ieder £85,000. De nummer vijf op de ranking Aspinall ontving £75,000. De Belg Dimitri van den Bergh is als zesde geëindigd en ontvangt £70,000, Chris Dobey krijgt £65,000 en Peter Wright £60,000

Helaas is Van Gerwen op donderdag tijdens de laatste speelavond in Aberdeen uitgevallen met een schouder blessure, het lijkt mee te vallen althans dat zei de Brabander tegen viaplay maar de komende dagen zal uitwijzen of MvG überhaupt kan spelen in Londen. Tegen viaplay was Van Gerwen stellig 'al moet ik op krukken komen, spelen zal ik..'.

Hieronder het programma van de play-offs op donderdag 25 mei aanstaande.

Halve finale

Gerwyn Price v Jonny Clayton

Michael Smith v Michael van Gerwen

Best of 19 legs

Finale

Price/Clayton v Smith/Van Gerwen

Best of 21 legs

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws