Raymond van Barneveld heeft vertrouwen in eigen spel PDC
PDC

Raymond van Barneveld heeft vertrouwen in eigen spel

Raymond van Barneveld heeft vertrouwen in eigen spel

De vijfvoudig wereldkampioen heeft de eerste vier weken van de Premierleague veelvuldig geëxperimenteerd met zijn darts met als doel een vaste combinatie te vinden. Deze combinatie heeft hij naar eigen zeggen gevonden.

Voorafgaand aan de vierde speelweek heeft Raymond een bezoek gebracht aan Unicorn. Hierbij is gekozen om het gewicht van zijn pijlen te verlagen van 25 gram naar 23 gram. Alsmede is hierbij gekozen voor de peervormige flights. Een week trainen met de nieuwe set-up resulteerde afgelopen donderdag in de overwinning op Terry Jenkins en een gemiddelde van 106,92. Dit is het hoogste gemiddelde dat tot dusver is genoteerd tijdens de Premierleague van dit jaar.

Van Barneveld wil zijn spel nu verder verbeteren door vast te houden aan deze set-up. “Ik heb het gewicht van mijn pijlen met 2 gram vermindert en nu gaan ze er iedere keer in. Ik heb vorige week tijdens het ingooien de hele tijd 180-ers en 140-ers staan raken en vorige week lukte dit ook op het podium. De manier waarop ik vorige week heb staan oefenen was onwerkelijk. Ik deed dingen die ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik weet wat ik kan met deze pijlen. Op het podium heb ik het nu ook laten zien en dat kan wel eens een belangrijk gegeven voor me zijn. Ik behaalde nu een gemiddelde van 107 en ik hoop dat ik dit kan aanhouden en zelfs verbeteren,” aldus Raymond van Barneveld.

Morgenavond staat de Nederlander een confrontatie met Mervyn King te wachten. Mervyn heeft al drie overwinningen te pakken en bezet momenteel de tweede positie. “Mervyn is een goede vriend van me en we kennen elkaar al jaren. Het is een geweldige vent maar wanneer we op het podium staan is hij mijn tegenstander en ik heb de punten hard nodig. Hopelijk kan ik mijn spel van vorige week weer vinden en raak ik mijn dubbels,” aldus de Nederlander.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws