Raymond van Barneveld neemt Premier League record af van Phil Taylor PDC
PDC

Raymond van Barneveld neemt Premier League record af van Phil Taylor

Raymond van Barneveld neemt Premier League record af van Phil Taylor

Op 7 februari 2019 begon Raymond van Barneveld aan zijn veertiende Premier League. Hierdoor is hij de speler geworden die het vaakst aan de Premier League meedeed. Tot vorig jaar deelde hij dit record met Phil Taylor die tussen de eerste editie van de Premier League in 2005 en zijn laatste jaar als prof in 2017 dertien keer meedeed.

Raymond van Barneveld speelde op 16 februari 2006 zijn eerste Premier League wedstrijd. In Blackburn gaf hij direct zijn visitekaartje af door met 8-1 te winnen van Ronnie Baxter. Raymond sloot de poule af als nummer 2, maar verloor de halve finale van stadgenoot Roland Scholten.
In 2007 liep de Premier League gelijkwaardig voor de Hagenaar. Ook dat jaar werd hij tweede in de poule en verloor de halve finale. Ditmaal was Terry Jenkins hem de baas.
In 2008 en 2009 was de halve finale ook weer zijn eindstation. Beide jaren eindigde hij de poule als nummer 3, voordat hij zijn meerdere moest erkennen in James Wade. The Machine was op de eerste speeldag van de Premier League 2019 ook te sterk voor Raymond van Barneveld.
2010 was het eerste jaar dat Raymond de play-offs niet wist te halen. Hij sloot de poule af als nummer 6. Ook in 2012 miste hij de play-offs, toen werd hij vijfde in de poulefase. In 2016 liep de Hagenaar ook de play-offs mis. Hij eindigde dat jaar zevende in de poulefase. In 2017 en 2018 vond hij zichzelf na de poulefase terug op de zesde plek.
In 2011 en 2013 wist de Hagenaar wederom tweede te eindigen in de poulefase. Beide jaren wist hij echter de finale niet te halen. Gary Anderson en Phil Taylor waren een maatje te groot voor hem.
Ook in 2014 eindigde hij tweede in de poule. Dit jaar wist hij dan eindelijk de halve finale te halen. Met 8-5 was hij zijn eeuwige rivaal Phil Taylor de baas. In de finale won hij het Nederlands onderonsje tegen Michael van Gerwen met 10-6.
In 2015 werd Raymond vierde in de poule. In de halve finale haalde Michael van Gerwen zijn revanche voor het jaar daarvoor.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws