Recordaantal Nederlandse en Belgische tourkaarthouders in 2023 PDC
PDC

Recordaantal Nederlandse en Belgische tourkaarthouders in 2023

Recordaantal Nederlandse en Belgische tourkaarthouders in 2023

Vorige week wisten maar liefst zeven Nederlanders en twee Belgen een PDC-tourkaart te bemachtigen op de PDC Q-School. Hierdoor zijn er in 2023 22 Nederlanders met een PDC-tourkaart, terwijl 7 Belgen de volledige PDC-tour af kunnen lopen. Voor beide landen is dit een record.

Jeffrey de Zwaan, Maik Kuivenhoven, Niels Zonneveld wisten hun PDC-tourkaart terug te winnen. Jeffrey Sparidaans, Richard Veenstra, Gian van Veen en Owen Roelofs hebben voor het eerst een PDC-tourkaart gepakt. Daarnaast mogen ook Danny van Trijp en Jurjen van der Velde de PDC-tour voor het eerst volledig aflopen door hun prestaties op respectievelijk de Challenge Tour & Development Tour. Ron Meulenkamp en Berry van Peer hebben definitief hun PDC-tourkaart verloren. Voor hen rest de PDC Challenge Tour, de Associate Member kwalificatietoernooien voor de PDC European Tour al dan niet in combinatie met de WDF-toernooien als opties.

De volledige lijst met Nederlandse PDC-tourkaarthouders is nu als volgt: Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Martijn Kleermaker, Jermaine Wattimena, Danny Jansen, Jimmy Hendriks, Kevin Doets, Luc Peters, Damian Mol, Danny van Trijp, Geert Nentjes, Jurjen van der Velde, Jeffrey Sparidaans, Jeffrey de Zwaan, Maik Kuivenhoven, Richard Veenstra, Niels Zonneveld, Gian van Veen en Owen Roelofs. Jules van Dongen heeft tevens de Nederlandse nationaliteit, maar is geëmigreerd naar de Verenigde Staten en maakt bij de PDC ook gebruik van zijn Amerikaanse nationaliteit en is zodoende door ons niet meegeteld.

Ronny Huybrechts en Robbie Knops namen de plek in van Geert de Vos en zodoende is het record van vorig jaar van 6 verhoogd naar 7. De overige Belgische tourkaarthouders zijn Dimitri van den Bergh, Kim Huybrechts, Mike de Decker, Mario Vandenbogaerde en Brian Raman.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws