Rob Cross en Luke Humphries hebben het aan de stok met scheidsrechter op Masters PDC
PDC

Rob Cross en Luke Humphries hebben het aan de stok met scheidsrechter op Masters

Rob Cross en Luke Humphries hebben het aan de stok met scheidsrechter op Masters

Tijdens de Masters deed er zich op zaterdag een moment voor tussen Rob Cross en Kirk Bevins.

De scheidsrechter was niet gediend van een actie van Voltage zoals te zien is op deze beelden.

crossplay

Rob Cross werd gewaarschuwd voor dit moment en kwam ermee weg waarbij al zijn gegooide pijlen gewoon werden geteld. Dit was even later toch wel een ander verhaal toen Luke Humphries een vergelijkbaar moment had en deze keer werd dit wel afgestraft.

Zijn derde pijl werd daarop afgekeurd en hij had de pech dat op dat moment een andere caller op het podium stond die een stuk strenger was. Charlie Corstorphine stond deze keer met de microfoon in de hand en die geeft geen waarschuwingen.

Het is niet voor het eerst dat een dergelijk moment zich voor doet op het podium met professionele spelers. Een aantal spelers zie we hierbij geregeld terugkomen met vergelijkbare acties die niet altijd worden gewaardeerd door de scheidsrechters.

Vaak ligt hier een nonchalante houding aan ten grondslag maar het gebeurt ook dat er geen opzet in het spel is maar dat het per ongeluk gaat. Dit zagen we vorig weekend nog in 's-Hertogenbosch met Gerwyn Price toen hij een opmerkelijke illegale pijl gooide in zijn duel met Luke Littler.

Nu overkomt het The Iceman wel vaker want op de Grand Slam of Darts had hij ook al eens een pijl die men niet kon tellen omdat deze niet conform de regels was gegooid. Dit moment deed zich toen voor in de kwartfinale tegen Jonny Clayton al moeten we toegeven dat ook dit gebaseerd was op een misverstand.

Dat kunnen we niet zeggen van enkele momenten die zich voordeden tijdens de World Matchplay. Toen gingen enkele spelers meerdere keren in de fout waarbij er zelfs pijlen onderhands werden gegooid. Dit konden de scheidsrechters niet toelaten en deze werden dan ook als 'illegaal' bestempeld.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws