Stowe Buntz gaat bijna geschiedenisboeken in met 11 perfecte pijlen op rij PDC
PDC

Stowe Buntz gaat bijna geschiedenisboeken in met 11 perfecte pijlen op rij

Stowe Buntz gaat bijna geschiedenisboeken in met 11 perfecte pijlen op rij

Deze dagen maakt de dartswereld in Europa kennis met Stowe Buntz, door velen bestempeld als de Amerikaanse Peter Wright. Op de Grand Slam of Darts heeft hij al vriend en vijand verrast door zich te plaatsen voor de kwartfinales.

Maar Buntzy heeft meer in zijn mars en bewees dat achter de schermen. Tijdens een potje cricket ging hij namelijk voor een perfect potje met 11 pijlen op rij zoals te zien is op deze beelden.

Stowe Buntz gaat bijna geschiedenisboeken in met 11 perfecte pijlen op rij

Hij zou de eerste speler zijn geweest die een perfect game zou scoren in potje Cricket. Dit is een spelformat dat met name in de softtip wereld populair is en in Europa bij steeltip darts zelden wordt gespeeld. Een variant die erop lijkt heet tactics en dat wordt bij een aantal competities wel gespeeld, veelal in de lagere divisies.

Onlangs kwam de Amerikaan ook al in het nieuws en wel om een hele bijzondere reden. Hij gooide toen namelijk met twee handen tegelijk omdat hij de partij al had opgegeven. Het meest opmerkelijke moest toen echter nog gebeuren.

Vanaf dat moment ging het als een speer voor Buntz die daarna bijna geen wedstrijd meer heeft verloren. Op de Grand Slam of Darts verloor hij eenmaal in de poulefase van Dave Chisnall maar verder is hij ook dit toernooi nog ongeslagen.

De sensatie van het toernooi wacht op zaterdag een ontmoeting met Stephen Bunting in de kwartfinale. Gaat het de Amerikaan lukken om de stunt nog groter te maken met een plek in de halve finale?

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws