TOTO Dutch Darts Masters Van Gerwen en Gian van Veen naar de halve finale in de Maaspoort PDC
PDC

TOTO Dutch Darts Masters Van Gerwen en Gian van Veen naar de halve finale in de Maaspoort

TOTO Dutch Darts Masters Van Gerwen en Gian van Veen naar de halve finale in de Maaspoort

Het tweede deel van de kwartfinales bestaat enkel uit Nederlanders. Van Gerwen speelde tegen Barney een superspannende wedstrijd en Gian van Veen versloeg de Fries Danny Noppert.

De Maaspoort in Den Bosch is gevuld met 2500 dartfans die getrakteerd worden op mooie en spannende wedstrijden tijdens de TOTO Dutch Darts Masters wat het tweede PDC World Series toernooi is van 2024.

Hieronder de verslagen van de laatste twee kwartfinales van de TOTO Dutch Darts Masters 2024.

Kwartfinale

Michael van Gerwen (101.15) 6-5 Raymond van Barneveld (97.91)

Met een 13-darter wist de Brabander Van Gerwen meteen te breaken in de eerste leg van het duel. Barney sloeg echter onmiddellijk terug en wist met een 13-darter zijn break wel te verzilveren, waarmee hij op een 1-2 voorsprong kwam tegen Van Gerwen. MvG had twee dubbels nodig (D7 en D9) om de vierde leg binnen te halen. De Hagenaar gooide opnieuw een leg in 13 pijlen uit, waarmee hij op 2-3 kwam. Het Barney Army ging los in de Maaspoort toen Van Barneveld een indrukwekkende 131 uitgooide om op 2-4 voorsprong te komen.

Opnieuw miste de man in het groen een belangrijke finish, waarna Barney 94 uitgooide om op matchpoint te komen. Mighty Mike maakte 3-5 via een 65-finish en ging op jacht naar de break. Met een 144-finish vond de Brabander de finish die hij zocht om de break te gooien waar hij naar op zoek was.

Vanaf 121 miste Barney de bull voor de winst, waarna Van Gerwen 5-5 maakte en de Hagenaar nog een keer moest zien te breaken. De vierde 180 van de wedstrijd werd gegooid door MvG, waarna Barney 112 miste op tops en de bull wel werd gevonden door Michael van Gerwen, die 124 uitgooide voor de overwinning.

Gian van Veen (100.92) 6-3 Danny Noppert (94.1)

Met een indrukwekkende 13-darter wist de jonge man uit Poederoijen, Gian van Veen, de Fries Noppert te breken, nadat Van Veen de openingsleg had gewonnen. Van Veen zette zijn landgenoot vervolgens op een 3-0 achterstand door dubbel 16 uit te gooien. The Freeze Noppert kwam in de problemen toen hij ook de vierde leg afstond en GvV op een 4-0 voorsprong kwam. Met een snelle 14-darter kwam Van Veen op matchpoint, waarna er een kort gesprek volgde tussen beide Nederlanders.

In de zesde leg wist Noppert 136 uit te gooien om zijn eigen leg te behouden, waarna er een sportieve vuist volgde. Met een 13-darter wist Danny Noppert een break te forceren om in de wedstrijd te blijven. Toen The Freeze vervolgens 74 wist te landen, werd het 5-3 en had Noppert zijn derde leg op rij te pakken. The Giant uit Gelderland mocht vanaf 103 aanleggen voor de wedstrijd en gooide dubbel 18 om Noppert te verslaan. Gian van Veen zal het in de halve finale opnemen tegen Michael van Gerwen voor een plek in de finale.

Luke Littler (97.82) 6-5 Luke Humphries (92.82)

Gerwyn Price (94.87) 6-3 Kevin Doets (92.65)

Best of 11 legs

TOTO Dutch Darts Masters Van Gerwen en Gian van Veen naar de halve finale in de Maaspoort

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws