TOTO Dutch Darts Masters: Littler verslaat de wereldkampioen en Kevin Doets verliest van Price PDC
PDC

TOTO Dutch Darts Masters: Littler verslaat de wereldkampioen en Kevin Doets verliest van Price

TOTO Dutch Darts Masters: Littler verslaat de wereldkampioen en Kevin Doets verliest van Price

Het tweede PDC World Series-toernooi, de TOTO Dutch Darts Masters, nadert zijn climax op zaterdag. Het is zeker dat er een Nederlander in de finale zal staan.

2500 kaarten vlogen als warme broodjes over de toonbank, waardoor de Brabantse Maaspoort snel uitverkocht was. Op zaterdag zal het Nederlandse publiek verwend worden met vijf Nederlanders bij de laatste acht van het toernooi.

Hieronder de verslagen van de eerste twee kwartfinales van de TOTO Dutch Darts Masters 2024.

Kwartfinale

Luke Littler (97.82) 6-5 Luke Humphries (92.82)
In een herhaling van de PDC-WK-finale stond Cool Hand Luke tegenover de tiener sensatie Littler, die net 17 jaar oud is geworden. De wereldkampioen miste vier darts op de dubbel om de openingsleg van Littler te breken. Echter, Littler wist in de tweede leg wel een break te pakken met een indrukwekkende 105-finish, twee keer tops. Humphries voorkwam dat Littler zijn break verzilverde door dubbel drie te gooien, waardoor het 2-1 stond. Humphries behield zijn break en wierp vervolgens een solide 14-darter om de leg van de opkomende Littler af te pakken.

Toen de wereldkampioen een 108-finish gooide, leek het gat geslagen, maar de jonge Engelsman reageerde met twee 180-scores, gevolgd door twee darts die uit het bord vielen. Desondanks hield Littler de leg in 14 pijlen en wist hij met zijn tweede opeenvolgende 14-darter Humphries te breken. Met nog een 14-darter kwam Littler op matchpoint, 5-4. De jonge Engelsman miste een handvol matchdarts, waardoor Humphries terugkwam tot 5-5. Uiteindelijk wist The Nuke een 88-finish op de bull te gooien, waardoor Luke Littler zich plaatste voor de laatste vier in de Bossche Maaspoort.

Gerwyn Price (94.87) 6-3 Kevin Doets (92.65)

Met een indrukwekkende 106-finish wist Kevin Doets, die in Zweden woont, The Iceman te breken nadat de eerste twee legs gelijk bleven, met de speler die de leg begon. Het initiatief lag bij Doets om 80 uit te gooien en de break te verzilveren. Helaas miste Doets, waarna Price terug wist te breken voor een gelijke stand van 2-2. Toen Doets 120 miste op tops, gooide de man uit Wales 86 uit voor zijn eigen leg.

In de zesde leg wist Price Doets opnieuw te breken, maar met een indrukwekkende 14-darter sloeg Hawk Eye terug om op 4-3 te komen. In de achtste leg miste Gerwyn Price een perfecte leg op dubbel 12, uiteindelijk werd het een 12-darter waarmee Price op matchpoint kwam. De 25-jarige Kevin Doets kreeg ook nog een 13-darter van Price om de oren, waardoor de Nederlander met 6-3 verloor.

De oranje kwartfinale wedstrijden komen in een apart artikel.

Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld

Gian van Veen v Danny Noppert

Best of 11 legs

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws