US Darts Masters titel voor Smith, Van Gerwen runner-up PDC
PDC

US Darts Masters titel voor Smith, Van Gerwen runner-up

US Darts Masters titel voor Smith, Van Gerwen runner-up

Michael Smith heeft voor het eerst het bet365 US Darts Masters gewonnen. In de finale rekende Smith af met de Nederlander Van Gerwen. In het Hulu Theater in het magische Madison Square Garden was Van Gerwen een maatje te groot voor James Wade en in de halve finale voor Gerwyn Price de respectievelijke met 8-3 en 8-4 werden verslagen.

De 31-jarige Smith wist in zijn carrière vele finales en halve finales te spelen maar te vaak maakte hij het net niet af. Bully Boy wist in 2022 eindelijk wel toernooien te winnen, de laatste reguliere speelavond van de premier league won hij waarna hij in Zwolle afrekende met Noppert om de Dutch Darts Masters te winnen en vandaag was hij in het duel met Mighty Mike de beste waarmee hij de US Darts Masters heeft gewonnen. Het is overigens het tweede world series toernooi voor de Brit, in 2018 won hij ook al de Shanghai Darts Masters.

Smith verdiende £20,000 nadat hij in de kwartfinale afrekende met Gary Anderson en met acht 180-scores met 8-6 won van Peter Wright bij de laatste vier. Tegen de Nederlander kwam Smith 3-1 en 4-3 achter waarna hij vijf legs achterelkaar wist te winnen om de titel te pakken.

De uitslagen van finales day:
Kwartfinale
Michael Smith 8-3 Gary Anderson
Peter Wright 8-3 Leonard Gates
Gerwyn Price 8-7 Jonny Clayton
Michael van Gerwen 8-3 James Wade

Halve finale
Michael Smith 8-6 Peter Wright
Michael van Gerwen 8-4 Gerwyn Price

Finale
Michael Smith (99.14) 8-4 Michael van Gerwen (96.79)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws