Van Barneveld, Van Gerwen, Noppert en Van den Bergh spelen Jack's World Series of Darts Finals in Amsterdam PDC
PDC

Van Barneveld, Van Gerwen, Noppert en Van den Bergh spelen Jack's World Series of Darts Finals in Amsterdam

Van Barneveld, Van Gerwen, Noppert en Van den Bergh spelen Jack's World Series of Darts Finals in Amsterdam

Het aftellen is begonnen voor het prestigieuze evenement van het jaar: de 2023 Jack's World Series of Darts Finals. Dit jaar zal het evenement van 15 tot en met 17 september plaatsvinden in Amsterdam, met als locatie het bruisende AFAS Live. Het wordt een spectaculaire driedaagse toernooi waarbij 24 spelers van over de hele wereld zullen strijden om de felbegeerde titel en maar liefst £300.000 aan prijzengeld.

De verwachtingen zijn hooggespannen, aangezien de huidige kampioen Gerwyn Price en de Nederlandse superster Michael van Gerwen de koplopers zijn van het deelnemersveld. Van Gerwen zal voor een vijfde titel in de World Series Finals gaan, en dit keer voor een uitzinnige thuiscrowd. Price zal daarentegen zijn titel verdedigen die hij in 2022 veroverde, door in een zenuwslopende finale Dirk van Duijvenbode met 11-10 te verslaan.

Rob Cross zal als hoogst geplaatste speler de toernooi-ingang betreden, dankzij zijn opeenvolgende overwinningen in de World Series evenementen in Australië en Nieuw-Zeeland in augustus. De derde geplaatste speler zal Michael Smith zijn, de kampioen van het Bahrain Masters.

Ook spelers als Peter Wright, Dimitri Van den Bergh, Nathan Aspinall en Luke Humphries behoren tot de geplaatste spelers.

Return of the legend

De legendarische Nederlandse darter Raymond van Barneveld zal na vier jaar afwezigheid weer deelnemen aan dit evenement. Ook voormalig UK Open-kampioen Danny Noppert zal zijn thuisland vertegenwoordigen.

Jonny Clayton, winnaar van de World Series Finals in 2021, zal na terugtrekking vanwege persoonlijke redenen zijn terugkeer maken. Jeff Smith, die in juni een onvergetelijk weekend beleefde door de North American Championship te winnen en als tweede te eindigen in de US Darts Masters, zal voor de tweede keer deelnemen aan de World Series Finals.

Het deelnemersveld wordt aangevuld met andere talenten, waaronder Damon Heta, Simon Whitlock, Haupai Puha en Krzysztof Ratajski.

Voor degenen die zich nog afvragen wie de laatste acht spelers in het toernooi zullen zijn, zal de Tour Card Holder Qualifier op 6 september in Barnsley alle vragen beantwoorden.

Mis dit onmisbare dartsevenement niet!
2023 Jack's World Series of Darts Finals
Datum: 15-17 september
Locatie: AFAS Live, Amsterdam

PDC Uitgenodigde Spelers:

1. Rob Cross

2. Gerwyn Price

3. Michael Smith

4. Michael van Gerwen

5. Dimitri Van den Bergh

6. Peter Wright

7. Nathan Aspinall

8. Luke Humphries

9. Damon Heta

10. Danny Noppert

11. Jeff Smith

12. Jonny Clayton

13. Raymond van Barneveld

14. Simon Whitlock

15. Haupai Puha

16. Krzysztof Ratajski

**8x Tour Card Holder Qualifiers (6 september)**

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws