Cross wint NSW Darts Masters, Van den Bergh strandt in halve finale PDC
PDC

Cross wint NSW Darts Masters, Van den Bergh strandt in halve finale

Cross wint NSW Darts Masters, Van den Bergh strandt in halve finale

Rob Cross heeft vandaag de New South Wales Darts Masters op zijn naam geschreven. De Engelsman gaf in de halve finale en de finale slechts èèn leg weg. In de finale was hij met 8-1 te sterk voor Heta, nadat hij eerder al Wright en Noppert uitschakelde.

Kwartfinales

De eerste kwartfinale van de dag ging tussen Damon Heta en Gerwyn Price. Ondanks dat Price scorend sterker was, kon Heta de wedstrijd winnen door op belangrijke momenten toe te slaan en won hij met 6-3

Hierna kwam Van den Bergh in actie tegen Whitlock. Ook hier was een duidelijk verschil in scorende kracht te zien, in het voordeel van Van den Bergh. Hierdoor won de Belg uiteindelijk ook met 6-4.

In de derde kwartfinale speelden Michael Smith en Peter Wright tegen elkaar. Het was een vrij gelijkopgaande wedstrijd waarin Wright met 6-3 won.

De laatste kwartfine mocht Noppert laten zien wat hij kon. Tegen Cross kwam de Nederlander helaas nier verder dan een 6-4 verlies. Wel gooide Noppert een prima gemiddelde van ruim 100.

Halve finales

In de halve finales zagen we twee uitersten: een enerverende wedstrijd met een beslissende leg èn een white wash.

Het spannende duel ging tussen Damon Heta en Dimitri van den Bergh. Hierin ging het erg lang met de darts mee totdat de Belg een 5-3 voorsprong nam. Hierna pakte Heta echter weer twee legs en werd het gelijk. Hij kwam zelf met 6-5 voor. Van den Bergh maakte vervolgens weer gelijk. In de beslissende leg had Heta het voordeel en dat benutte hij.

De andere halve finale tussen Cross en Wright was minder spannend. Cross gooide fantastisch en liet geen spaan heel van Wright. Met een gemiddelde van ruim 109 denderde hij door naar de finale.

Finale

In de finale kwam Rob Cross tegen Damon Heta. Hierin speelde Cross wat minder overtuigend, maar stelde Heta vooral teleur. De Australiër pakte slechts èèn leg en gooide 83 gemiddeld. Aan het eind van de middag kunnen we dus wel concluderen dat Rob Cross een terechte winnaar was.

Alle uitslagen:

Kwartfinales:

Gerwyn Price (91.10) 3-6 Damon Heta (89.79)

Dimitri van den Bergh (97.81) 6-4 Simon Whitlock (87.53)

Peter Wright (88.69) 6-3 Michael Smith (91.29)

Rob Cross (95.32) 6-4 Danny Noppert (100.68)

Halve finales:

Damon Heta (93.20) 7-6 Dimitri van den Bergh (90.47)

Rob Cross (109.59) 7-0 Peter Wright (90.84)

Finale:

Rob Cross (91.29) 8-1 Damon Heta (83.53(

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws