Van Duijvenbode stuurt Sedlacek terug naar PDC Q-School PDC
PDC

Van Duijvenbode stuurt Sedlacek terug naar PDC Q-School

Van Duijvenbode stuurt Sedlacek terug naar PDC Q-School

Dirk van Duijvenbode speelde een ware kraker tegen Karel Sedlacek, waarin Dirk met 3-2 kwam boven drijven. Hierdoor kwam Evil Charlie, die geen PDC-tourkaart had maar door zijn prestaties op de ProTour als 18e van de 32 spelers naar het PDC WK mocht via de Pro Tour Order Order Merit, op dit moment iets meer dan 5.000 pond te kort om zich in de top 64 te nestelen en via die weg een PDC-tourkaart te bemachtigen.

Indien Sedlacek van Dirk had weten te winnen, wat goed was geweest voor 10.000 pond meer, had de Tsjech zich in een zeldzaam rijtje gevestigd. Tot op heden is het immers enkel de Pool Krzysztof Ratajski in 2017 en Scott Williams dit jaar gelukt om een PDC-tourkaart te bemachtigen door de top 64 van de PDC te betreden door voldoende prijzengeld op de PDC-tour bij elkaar te sprokkelen zonder een PDC-tourkaart te hebben.

Het lijkt er dus op dat Ron Meulenkamp, Maik Kuivenhoven, Niels Zonneveld, Jeffrey de Zwaan, Berry van Peer en Geert de Vos een man in vorm treffen in de strijd om hun PDC-tourkaart terug te krijgen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws