Van Gerwen: "Moeten niet doen alsof Wright ieder jaar het WK gaat winnen" PDC
PDC

Van Gerwen: "Moeten niet doen alsof Wright ieder jaar het WK gaat winnen"

Van Gerwen: "Moeten niet doen alsof Wright ieder jaar het WK gaat winnen"

Phil Taylor liet weten dat hij Peter Wright de nummer 1 positie van Michael van Gerwen ziet overnemen. Dit nieuws heeft ook huize Van Gerwen bereikt en die reageerde erop toen Jacques Nieuwlaat hem hierna vroeg.

"Dat is een mogelijkheid. Als ik tot het WK niet goed presteer en hij wint ook nog het WK, dan is het mogelijk. Dat komt omdat het rankingsysteem niet 100% eerlijk is, omdat het WK te zwaar weegt tegenover de andere toernooien. Dan moet je gewoon zorgen dat je het WK gaat winnen. Maar we moeten ook niet gaan doen alsof het heel normaal is dat Peter Wright ieder jaar het WK gaat winnen", aldus een goedlachse Van Gerwen.

Bovendien ziet hij nog mogelijkheden om grote sprongen te maken op de Order of Merit door goede prestaties te leveren op toernooien waar hij weinig te verdedigen heeft.

Op dit moment gaat de Nederlander nog altijd ruim aan de leiding met 1.675.000 pond op de PDC Order of Merit tegen 965.000 pond voor de huidige wereldkampioen.

Een vooruitblik op dit interview is hieronder te zien en het volledig interview volgt vandaag op RTL7darts.nl.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws