GSoD: Jones, Jenkins, Anderson en Wade door naar kwartfinales PDC
PDC

GSoD: Jones, Jenkins, Anderson en Wade door naar kwartfinales

GSoD: Jones, Jenkins, Anderson en Wade door naar kwartfinales

Vanavond zijn de eerste tweede ronde(laatste 16) partijen van de Grand Slam of Darts gespeeld. Wayne Jones is door een 10-6 overwinning op Robert Thornton, die teveel dubbels miste, de eerste kwartfinalist. In een hoogstaande partij wist Terry Jenkins met 10-7 van Tony O'Shea te winnen, ondanks dat O'Shea 4-1 wist voor te komen, maar Jenkins liet weer eens zijn vechtersmentaliteit zien. Gary Anderson bereikte zonder al te veel moeite de kwartfinale ten koste van Colin Osborne. En het beste werd voor het laatst bewaard, want de avond werd afgesloten door Mervyn King tegen James Wade. En in een ware toppartij was het uiteindelijk James Wade die zich voor de kwartfinale wist te plaatsen.

Wedstrijdschema:
Best of 19 legs
Robert Thornton - Wayne Jones 6-10

Jones komt door een break in de derde leg met 2-1 voor. Jones finisht 82 en komt zo 3-1 voor. Jones is in de beginfase dodelijk op de dubbels, waar Thornton wat moeite heeft met de dubbels en hierdoor gaat Jones met 4-1 aan kop. Thornton breekt terug met een 68 finish en komt terug tot 2-4. En de leg erop finisht hij 129 via bull’s eye, nadat Jones een 76 finish miste. Thornton finisht 62 met twee pijlen om er 4-5 van te maken. De stand bij de tweede pauze is 6-4 voor Wayne Jones. Jones breekt met een 11-darter en neemt daardoor een 7-4 voorsprong. Thornton weet er nog 6-8 van te maken, maar kan niet voorkomen dat Jones met 10-6 wint, vooral omdat Thornton te veel dubbels miste.

Tony O'Shea - Terry Jenkins 7-10

O’Shea breekt meteen, ondanks een telfout, waardoor hij op dubbel 18 in plaats van dubbel 16 uitkwam. O’Shea begint erg sterk aan de wedstrijd en neemt, mede door een 100 finish in twee pijlen in de tweede leg, al snel een 3-0 voorsprong. En gaat de eerste onderbreking in met een 4-1 voorsprong. Jenkins toont zijn vechtlust en neemt de leiding(5-4) over. O’Shea brengt de tussenstand bij de tweede pauze op 5-5. Met een 12-darter maakt O’Shea er 6-6 van. O’Shea komt via een 64 finish in 2 pijlen op 7-7. Jenkins finisht 87 en komt daarmee 8-7 voor en vervolgens weet Jenkins 10-7 te winnen door een eindsprint.

Gary Anderson - Colin Osborne 10-3

Anderson neemt een 3-0 voorsprong met 100 % op de dubbels. Na wat missers op de dubbel van beide heren, maakt Osborne er 1-3 van. Anderson pakt de vijfde leg met een 125 finish. Anderson loopt uit tot 8-2 en Osborne heeft niet echt zijn dag. Anderson lijkt zijn concentratie enigszins te verliezen. Osborne maakt er 3-9 van om nog even in het toernooi te blijven. Anderson maakt er 10-3 van.

Mervyn King - James Wade 9-10

King pakt meteen een break met een 13-darter. King finisht 64 met twee pijlen om 2-0 voor te komen. Wade finisht 161 om terug te breken en de stand op 2-2 te brengen. Wade komt sterk terug en gaat met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in. Vervolgens houden beide heren een hele tijd hun eigen leg, wat de stand op 5-5 brengt. King pakt de twaalfde leg via een 64 finish in twee pijlen. King zorgt in de dertiende leg voor weer eens een break en komt daardoor 7-6 voor. Wade weet meteen terug te breken. King finisht 86 om voor de derde break op rij te zorgen. Wade maakt er 8-8 van. King finisht 74 in twee pijlen om met 9-8 de leiding te nemen en mag hierdoor gaan gooien voor de wedstrijd. Wade sleept er een beslissende negentiende leg uit, die hijzelf mag beginnen. Wade weet uiteindelijk de wedstrijd te winnen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws