Phil Taylor verslaat overtuigend Mervyn King PDC
PDC

Phil Taylor verslaat overtuigend Mervyn King

Phil Taylor verslaat overtuigend Mervyn King

Phil Taylor heeft overtuigend weten te winnen van Mervyn King met 8-1 en heeft daarmee zijn voorsprong in de competitie versterkt. Ronnie Baxter en James Wade hielden mekaar in balans met 7-7 en staan daarmee nog altijd op een gelijk aantal punten. Raymond van Barneveld heeft na lange tijd weer een overwinning weten te pakken. Daarnaast wist hij in de tweede leg van de wedstrijd een 9-darter te gooien. Dit was de tweede perfecte leg die hij tijdens een Premier League wedstrijd heeft gegooid en hij is de enige die dit ooit gelukt is. Tot slot hielden Simon Whitlock en James Wade elkaar in evenwicht met 7-7.

Ronnie Baxter - James Wade 7-7
Ronnie Baxter mocht beginnen aan de wedstrijd maar zag de eerste leg naar zijn tegenstander gaan. James Wade miste een 142-finish op dubbel 11, maar mocht ervoor terugkomen om hem alsnog te finishen. In de tweede leg was het Baxter die terug wist te breken met een 110-finish waarna hij in de derde leg een 117-finish miste en James Wade een 2-1 voorsprong zag nemen. In de vierde leg werd de vierde break op rij gerealiseerd doordat Ronnie Baxter er 2-2 van wist te maken. De twee daaropvolgende legs gingen eveneens naar Ronnie Baxter waarmee hij met een 4-2 voorsprong de pauze in ging. Baxter miste een 121-finish voor de zevende leg van de wedstrijd en James Wade wist dezelfde 121-finish wel te gooien. Vervolgens stoomde Wade door naar en 6-4 voorsprong waarbij hij o.a. nog een 104-finish en een 161-finish miste. Baxter wist vervolgens nog terug te komen tot 6-5 met een belangrijke 96-finish via S20, D18 en D20. In de twaalfde leg wist James Wade een punt zeker te stellen door er 7-5 van te maken. Wade faalde vervolgens om er een overwinning uit te halen en liet Ronnie Baxter terugkomen tot 7-7 waardoor ze de punten moesten delen. Door dit gelijkspel blijven de heren in balans met evenveel punten.

Mervyn King - Phil Taylor 1-8
Phil Taylor wist Mervyn King meteen te breken. De sfeer zat er al snel goed in en het publiek bleef maar zingen en maar was ook erg rumoerig. Taylor liep gemakkelijk uit en ging met een 5-1 voorsprong de pauze in. Dit kwam vooral door zwak spel van Mervyn King. Het werd uiteindelijk een eenvoudige 8-1 overwinning voor Taylor zonder al te veel spektakel.

Raymond van Barneveld - Terry Jenkins 8-6
In een schitterende partij heeft Raymond van Barneveld op het nippertje weten te winnen van Terry Jenkins. Van Barneveld ging goed van start en wist al snel op een 2-0 voorsprong te komen door o.a. een schitterende 9-darter. De Nederlander ging hierna goed door en wist door te stomen naar 4-0 waarna Jenkins de break forceerde om terug te komen tot 4-1. Raymond wist meteen de break terug te pakken en ging daardoor met een 5-1 voorsprong de pauze in. Na de pauze leek er ook geen vuiltje aan de lucht voor de Nederlander. Hij wist al snel een punt veilig te stellen en de zege leek binnen. Jenkins dacht hier anders over en zette een sterke comeback in. Door o.a. twee keer een maximum te gooien leek 'The Bull' ook op koers voor een 9-darter. De zevende pijl ging echter in de triple één maar hij wist de leg wel binnen te slepen om terug te komen tot 7-4. Via dubbel acht maakte hij er 7-5 van en met een schitterende 146 check-out kwam hij zelfs terug tot 7-6. 'The Bull' mocht de belissende leg zelf beginnen en mocht op 137 aanleggen voor de partij. Jenkins miste de dubbel op een haar waardoor 'Barney' alsnog de zege veilig wist te stellen.

Simon Whitlock - Adrian Lewis 7-7
In een spannende partij hebben Adrian Lewis en Simon Whitlock de punten beide eerlijk verdeelt. Beide spelers hebben hierdoor nog een kans om de play-offs te bereiken. Lewis begon goed aan de partij en wist op een 2-1 voorsprong te komen maar zag Whitlock weer langszij komen. 'The Wizard' zette hierna goed door en wist zelfs uit te lopen naar een 6-3 voorsprong. Lewis kwam terug tot 6-4 en wist in de leg erop zes perfecte darts te noteren maar zag Whitlock alsnog de leg stelen. De Australier wist zo al een punt veilig te stellen. Lewis vocht hierna voor wat hij waard was en wist daardoor nog een punt af te pakken van 'The Wizard'.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws