Marcel Blik keihard de beste in Mariahout Ranking nieuws
Ranking nieuws

Marcel Blik keihard de beste in Mariahout

Marcel Blik keihard de beste in Mariahout

De eerste editie kent haar winnaars, bij de dames was Irina Armstrong de sterkste en bij de heren Marcel Blik. Het oranjeplein in Mariahout was gevuld met darters. Tegenover dartscafé Oranjebar stond een tent waaruit "one hundred and eighty" schalde gecalled door Stuart Clarke. De organisatie was in handen van Oranjebar Mariahout en de wedstrijdleiding werd gedaan door evenementen buro Infynity welke ervoor zorgden dat de finale keurig op tijd gespeeld was.

Koninginnedag 2010 was blijkbaar toch wat zwaar gevallen voor vele spelers.`Slechts` 80 heren en 16 dames verschenen aan de start. Op het podium miste Braullio Roncero de perfecte leg met zijn 8ste pijl. Triple 19 maakte een einde aan zijn droom...

Klik hier om de foto's te bekijken.

Tweemaal werd de maximale finish gegooid. De eerste op de vloer door Roy Leenders en vervolgens wist ook Steve West 170 te noteren op het podium in zijn wedstrijd tegen Toon Greebe.

Tijdens de damesfinale werd er maar één maximale 180 genoteerd. Inge van Genechten noteerde deze maximale score maar moest Armstrong wel de hand schudden. Armstrong schreeft de eerste editie van het open Mariahout op haar naam door Inge van Genechten te verslaan met 4-1.

De herenfinale bracht niet de spanning waarop het publiek gewacht had. Steve West nam het op tegen Marcel Blik. West kon geen vuist maken tegen een zeer sterk spelende Blik. Marcel Blik liep vrij eenvoudig weg van West. In de derde leg wist Blik met een maximale 180-er 50 op het scorebord te laten staan. Met West nog niet op een finish wist hij direct met zijn eerst pijl de leg naar zich toe te trekken met een bull-finish. Ook de vierde leg ging relatief eenvouding naar Blik waarna hij met een finish van 66 het eerste open Mariahout op zijn naam zette met 5-0.

HEREN:

getSheet(108);

Sheet laden..

DAMES:

getSheet(109);

Sheet laden..


Heren verliezersronde halve finales:

Finale verliezersronde:

Andries Sterk - Rico Dera 4-2

Dames verliezersronde finale:
Willeke Heymans - Dana Verhaegen 2-4

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws