VIDEO: Gary Anderson gaat discussie aan na afgekeurde pijl en wil VAR-beelden terugzien PDC
PDC

VIDEO: Gary Anderson gaat discussie aan na afgekeurde pijl en wil VAR-beelden terugzien

VIDEO: Gary Anderson gaat discussie aan na afgekeurde pijl en wil VAR-beelden terugzien

We zien het momenteel dagelijks veel voorbijkomen, VAR-beelden tijdens het huidig EK voetbal maar in de dartwereld is dit nog niet gebruikelijk. Toch is dit wat Gary Anderson tijdens de halve finale wou terugzien.

Aanleiding was een pijl die door de scheidsrechter werd afgekeurd maar daar was de Schot het niet mee eens zoals te zien is op deze beelden.

var
https://www.sportvideos.tv/video-gary-anderson-wants-var-after-referee-claims-illegal-dart/

Het gebeurde tijdens de halve finale waarbij Gary Anderson en Peter Wright namens Schotland uitkwamen tegen Luke Humphries en Michael Smith namens Engeland. Het zou blijken dat de Schotten hierin uiteindelijk verloren van de latere toernooiwinnaars al ging dit niet zonder slag of stoot. Op het moment dat Engeland een comfortabele 6-3 voorsprong had was het Schotland alles aan gelegen om die achterstand terug te brengen naar 6-4.

Op dat moment deed er zich het moment voor met The Flying Scotsman die daardoor op de vingers werd getikt Kirk Bevins. Deze scheidsrechter staat erom bekend streng te zijn en het handboek strikt toe te passen en niet terughoudend is om een pijl af te keuren wanneer deze in zijn ogen op onjuiste wijze is gegooid.

Dit ondervond Gary Anderson aan den lijve al legde hij zich hier niet zo maar bij neer. De twee gingen de discussie met elkaar aan op het podium en Anderson vroeg zelfs beelden op om zoals bij het voetbal een second opinion aan te vragen in de vorm van een VAR.

Zoals gezegd gebeurde dit in de halve finale en daarmee was dit uiteindelijk ook het eindstation voor de Schotten. Iets dat het elftal van Schotland maar al te graag had willen bereiken aangezien zij niet verder kwamen dan de poulefase.

Na nederlagen tegen Duitsland (1-5), Hongarije (0-1) en een gelijkspel tegen Zwitserland (1-1) eindigde het elftal van Schotland op de laatste plaats in poule A. Daarmee kwam er vroegtijdig een einde aan de strijd om de Europese titel.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws