Voorbeschouwing op finale PDC World Darts Championship PDC
PDC

Voorbeschouwing op finale PDC World Darts Championship

Voorbeschouwing op finale PDC World Darts Championship

Het is zo ver, na 423 gespeelde sets in 94 wedstrijden zijn er nog twee Michaels over. Michael van Gerwen gaat een gooi doen naar zijn vierde PDC WK Darts titel in een alles beslissend duel met Michael Smith. Bully Boy wist tijdens het WK 12 180-scores meer te gooien dan zijn tegenstander die vaker de triple 19 verkiest dan de Brit. Het toernooi gemiddelde is imposant voor de Nederlander, MvG gooide 104.63 over het hele WK terwijl Smith blijft steken op 97.64. Niet geheel onbelangrijk is het finishen van de mannen, Van Gerwen behaald een percentage van 44.59% met Smith net iets minder 41.99%. Beide wisten 170 uit te gooien wat slechts zes spelers dit WK lukte. Het scorende vermogen van beide is zeer goed, de Brabander voert de ranglijst aan met 117.94 over zijn eerste negen pijlen gevolgd door Smith 107.20.

Beide mannen troffen elkaar in 2022 acht keer, vijfmaal was Van Gerwen de winnaar. In totaal speelde ze samen vijftig duels waarbij de Nederlander er 37 wist te winnen. Michael Smith wist in 2022 zijn eerste major titel te winnen nadat hij vele finales verloor. De Brit heeft de vloek doorbroken wat hem vertrouwen heeft gegeven. Van Gerwen won vier major titels in 2022 en 42 major titels in zijn loopbaan bij de PDC. Op basis van de statistieken en het spel wat de man in het groen laat zien dit WK is Van Gerwen de favoriet. Echter is de vorm van Michael Smith dusdanig dat Van Gerwen niets mag missen, het kan een finale worden om van te smullen gezien beide een gigantisch scorend vermogen hebben en snelle spelers zijn.

In de geschiedenis van het WK zijn er slechts drie spelers die de finale wisten te halen zonder een set te verliezen in de kwart- en halve finale. Phil Taylor (2000, 2001, 2002 & 2010) Raymond van Barneveld (2007) en Michael van Gerwen (2023)

Wat de achternaam is van de Michael die de Sid Waddell trophy hoog mag houden en zich de nieuwe nummer één van de wereld mag noemen weten we vanavond.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws