Voorbeschouwing Matchplay met Raymond en Kim op dag 1 PDC
PDC

Voorbeschouwing Matchplay met Raymond en Kim op dag 1

Voorbeschouwing Matchplay met Raymond en Kim op dag 1

Zaterdag 21 juli gaat de World matchplay van start in de Winter Gardens te Blackpool. We blikken vooruit op de partijen van de eerste ronde dag één, waarop onder andere Raymond van Barneveld en debutant Kim Huybrechts in actie komen.

Eerste ronde dag 1:
Paul Nicholson v Andy Smith
Terry Jenkins v Kim Huybrechts
Adrian Lewis v Robert Thornton
Raymond van Barneveld v Michael Smith

Paul Nicholson v Andy Smith
Nicholson en Smith bijten het spits af op de Matchplay 2012. We kunnen een partij tegemoet zien met een 'serieuze' Paul Nicholson, zoals in dit artikel te lezen is. Verder is deze partij voor hem tot nu toe de bekangrijkste van het jaar, zoals in dit artikel te lezen is. Op papier is Paul Nicholson misschien de favoriet, maar als je hun afgelopen vijf onderlinge duels bekijkt, ligt het met een 3-2 stand dicht bij mekaar en zijn de heren aan elkaar gewaagd. De 3-2 is in het voordeel van Nicholson. Twee keer troffen de Engelsman en de Australiër elkaar op een UK Open qualifier. The Pieman won op de Players Championship te Gladbeck, Duitsland in maart 2010. Een maand daarna nam Nicholson revenge op de Players Championship te Derby en versloeg de Engelsman. Op de European Championship in 2010 slaagde The Pieman er dan weer in van de Australiër te winnen. Het kan in elk geval een mooie en spannende partij te worden. Nicholson is gebrand op een overwinning en Smith zal zich - zoals hij al tegen Nicholson bewezen heeft - ook niet zomaar laten kennen.

Terry Jenkins v Kim Huybrechts
The Raging Bull tegenover de debutant. Je zou Terry Jenkins bijna de angstgegner van Kim Huybrechts kunnen noemen. Het is de Belg namelijk in vier duels niet gelukt van The Raging Bull te winnen. Hun eerste ontmoeting is al van een poos geleden. Op de Antwerp Open en de Antwerp Darts Trophy die twee dagen achtereenvolgens werden gehouden, kwamen de heren elkaar voor de eerste keer tegen. Jenkins won beide partijen met 3-1 en schreef ook nog beide toernooien op zijn naam. Pas op de Players Championship te Nuland in september 2010 kwamen de heren weer tegenover elkaar te staan en weer was het Jenkins die aan het langste eind trok. Op de Uk Open qualifier in mei dit jaar kon Huybrechts ook niet van Jenkins winnen. In zijn openingspartij op dit toernooi, zal de momenteel goed in vorm zijnde Kim ongetwijfeld verandering in de onderlinge stand willen brengen. Daarnaast zal hij indruk willen maken bij zijn debuut. Beste resultaat van Jenkins op de Matchplay is de finale in 2007 en 2009.

Adrian Lewis v Robert Thornton
Een mooie partij op papier. De regerend wereldkampioen tegenover de momenteel goed in vorm zijnde en Uk Open 2012 winnaar Robert Thornton. De Schot mag dan goed in vorm zijn, hij heeft veel goed te maken met de onderlinge stand. Het is maar liefst 9-2 in het voordeel van Lewis. Alleen op de Championship League Darts groepsfase in 2009 en het Bobby Bourn Memorial Trophy kwam de Schot als winnaar uit de bus. Hun zeven overige ontmoetingen eindigden allemaal in een overwinning van The Jackpot. Ondanks Lewis veel hoger op de wereldranglijst staat en de regerend wereldkampioen is, zou je hem niet de favoriet in deze partij kunnen noemen. Thornton is nu goed in vorm en Lewis laat het wel eens liggen. De Schot zou dan als 'niet verrassende' winnaar uit de bus kunnen komen. Verder strandde de Schot steeds in de eerste rondes bij deelname aan dit toernooi in 2009 en 2010. Hij zou de eerste ronde eindelijk willen doorkomen. Zijn tegenstander heeft het eerder veel beter gedaan op dit toernooi. Lewis bereikte de halve finale in zowel 2007 als 2011.

Raymond van Barneveld v Michael Smith
Van Barneveld neemt het in zijn openingspartij tegen de jonge debutant tevens pupil van Gary Anderson op. Twee keer stond Barney tegenover deze jonge speler. In feite zouden de Nederlander en het jong talent drie keer tegen elkaar zijn uitgekomen, maar op de Players Championship UK South West in 2008 ontving het jong talent een bye nadat Raymond zich uit dit toernooi terugtrok. In theorie is de stand op dit toernooi dan 1-0 voor Michael Smith. Op de UK Open en de Players Championship te Ierland, beide in 2011, liet de Nederlander zijn pijlen wel tegen de jeugdspeler spreken. In beide ontmoetingen was van Barneveld de sterkste. Van Barneveld is ongetwijfeld de favoriet, niet alleen vanwege zijn ervaring en positie maar ook omdat hij nu in een flow zit. De afgelopen derde European Tour die hij op zijn naam schreef, is daar het bewijs van. Maar daarnaast doet Michael het vaak goed op de jeugdtoernooien dus zal hij best wel wat tegenstand kunnen bieden tegen de finalist van de Matchplay 2010.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws