Waarom Stephen Bunting ooit bijna was gestopt met zijn carrière als dartspeler PDC
PDC

Waarom Stephen Bunting ooit bijna was gestopt met zijn carrière als dartspeler

Waarom Stephen Bunting ooit bijna was gestopt met zijn carrière als dartspeler

Steven Bunting bevindt zich momenteel op het hoogtepunt van zijn carrière in de dartssport. Maar slechts enkele jaren geleden overwoog hij serieus om de sport vaarwel te zeggen.

Op elfjarige leeftijd begon Bunting met darten, waarbij hij thuis oefende met zijn vader die actie was als een lokale League-speler. Na zich bij het Merys Side Youth Team aan te sluiten en de steun van zijn vader als sponsor te krijgen, begon hij op vijftienjarige leeftijd deel te nemen aan mannentoernooien, waar hij indrukwekkende overwinningen behaalde tegen veel oudere spelers.

In 2000 behaalde hij zijn eerste grote doorbraak door de British Teenage Open, de WDF World Youth Cup en de World Youth Masters te winnen. Een jaar later won hij de WDF Europe Youth Cup voordat hij overschakelde naar de heren.

In 2004 kwalificeerde Bunting zich voor het BDO WK daarbij boekte hij een 3-2 overwinning op Vincent van der Voort waarna Ted Hankey hem met 3-0 de baas was. Het was het begin van een succesvolle carriere bij de BDO waar hij in 2012 en 2013 de Winmau World Masters won en in 2014 pakte hij de wereldtitel door in de finale Alan Norris te verslaan met 7-4. Op de Winmau World Masters werden in de finale Tony O'Shea (7-4) en James Wilson (7-0) verslagen.

Aansluitend maakte hij in 2014 de overstap naar de PDC en op het WK van 2015 kwam hij tot de kwartfinale. Daarin was Raymond van Barneveld, iemand waar hij als kind altijd tegen op keek, met 5-4 te sterk voor hem.

Na afloop werd Bunting overmant door emoties toen Raymond van Barneveld de microfoon pakte en vol lof sprak over zijn tegenstander die hij nog als kind had zien rondlopen in de dartswereld. Dit moment na afloop van die PDC WK kwartfinale is te bekijken op deze beelden.

Waarom Stephen Bunting ooit bijna was gestopt met zijn carrière als dartspeler

In 2017 en 2018 worstelde hij met depressie en mentale gezondheidsproblemen. Hij overwoog zelfs de sport te verlaten maar met de hulp van een sportpsycholoog herstelde hij zijn carrière en keerde hij terug naar de top 16 van de wereldranglijst.

In 2021 behaalde Bunting zijn beste resultaat op het PDC WK door de halve finale te bereiken. Hierin verloor hij met 4-6 van Gerwyn Price die een dag later de wereldtitel zou opeisen door Gary Anderson te verslaan.

Na een moeilijk jaar in 2022 maakte hij een sterke comeback en in 2023 en 2024 kwam hij op het wereldkampioenschap tot de kwartfinale en de laatste 16. Het gewicht van zijn pijlen heeft hij daarbij flink verhoogt van 12 gram naar 18 gram.

Dat lijkt hem geen windeideren te leggen want afgelopen weekend kwam het hoogtepunt toen hij zijn eerste televisietoernooi bij de PDC wist te winnen door Michael van Gerwen te verslaan in de finale van de Masters 2024.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws