Whitlock voorkomt comeback van Raymond van Barneveld PDC
PDC

Whitlock voorkomt comeback van Raymond van Barneveld

Whitlock voorkomt comeback van Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om punten te pakken tegen Simon Whitlock. Hij wist een sterke comeback te maken en kreeg nog twee pijlen om er een gelijkspel uit te slepen maar slaagde hier niet in. Terry Jenkins boekte enigzins verrassend een 8-5 overwinning op Adrian Lewis. Ronnie Baxter en Mervyn King hielden elkaar in evenwicht en blijven daardoor op een gelijk aantal punten waarmee ze een gedeelde tweede plaats bezetten. Phil Taylor keek lange tijd tegen een achterstand aan in zijn duel met James Wade. The Power kwam echter terug en sleepte er een gelijkspel uit waardoor hij nog altijd ongeslagen blijft in de Premier League.

Terry Jenkins - Adrian Lewis 8-5
In de openingspartij van de avond heeft Terry Jenkins na lange tijd eindelijk weer een overwinning weten te pakken. Lewis wist in de openings leg al meteen zijn eerste maximum te noteren maar zag 'The Bull' alsnog zijn eigen leg behouden. In de tweede leg wisselden beide heren 180-ers uit waarna Lewis 112 wist uit te gooien om zo de stand weer gelijk te trekken. Doormiddel van een 76 en 116 check-out wist Jenkins twee legs op rij te pakken om zo uit te lopen naar 3-1. De twee legs hierna gingen beiden met de darts mee waardoor de spelers met een 4-2 stand in het voordeel van Jenkins de pauze in gingen. Na de korte onderbreking had Jenkins opstartproblemen waardoor Lewis al snel weer de stand gelijk wist te trekken. Jenkins wist hierna onder grote druk van Lewis er weer 5-4 van te maken waarna 'The Jackpot' een 130-finish op bullseye miste en de daardoor Jenkins zag uit lopen naar 6-4. 'The Bull' begon de 11e leg meteen met maximum gevolgt door een 140 en hij wist uiteindelijk een 15-darter te noteren om zo zijn eerste punt binnen te slepen. Lewis wist nog één leg af te pakken hierna maar kon niet meer voorkomen dat Jenkins voor de tweede keer tijdens de Premier League van dit seizoen van hem wist te winnen.

Ronnie Baxter - Mervyn King 7-7
Ronnie Baxter opende de wedstrijd met een schitterende 101-finish via single 19, bullseye en dubbel 16. In de tweede leg noteerde Meryn King de eerste 180-er van de wedstrijd maar hij miste pijlen om de leg te pakken. Baxter profiteerde door met twee pijlen 96 te finishen. Vervolgens was het King die kwam opzetten en Baxter zakte met zijn gemiddelde. King wist een break te forceren en de stand weer gelijk te trekken tot 2-2 waarna hij wederom Baxter wist te breken. Met een 102-finish pakte King de vijfde leg, maar lang kon hij niet genieten van zijn voorsprong want in de laatste leg voor de onderbreking kwam Baxter weer op gelijke hoogte door een 122-finish te gooien via de bullseye. Na de pauze kreeg Baxter verschillende kansen maar liet ze onbenut waardoor King uitliep naar een 5-3 voorsprong. Baxter pakte vervolgens een leg waarna King een 89-finish gooide voor 6-4. Mervyn miste in de 11e leg een 126-finish waardoor Baxter terugkwam en met nog een 12-darter werd het weer 6-6. Baxter ging er weer in geloven en stelde één punt veilig met wederom een 12-darter. De laatste leg werd erg spannend aangezien Mervyn een 160-finish miste op dubbel 20 voor een gelijkspel. Ronnie Baxter miste vervolgens één pijl op dubbel 18 voor een 110-finish en de overwinning. Mervyn had vervolgens twee pijlen nodig en sleepte er alsnog een gelijkspel uit.

James Wade - Phil Taylor 7-7
In een partij van hoog niveau leek het er lange tijd op dat 'The Machine' er met de overwinning vandoor zou gaan. Hij kreeg zelfs nog een match dart op dubbel zestien maar kwam door de spanning niet eens in de buurt waardoor Taylor in de partij bleef en terug vocht om er alsnog 7-7 van te maken. Taylor kwam de laatste weken traag op gang maar dat was vandaag absoluut niet het geval. Beide heren knalde uit de startblokken en wisten met gemiddeldes van boven de 115 het uiterste uit zichzelf te halen. Wade stond al snel op een 2-0 voorsprong maar zag Taylor weer langszij komen. Wade behield hierna zijn eigen leg om in de zesde leg twee keer een maximum te noteren. Een negendarter werd het niet maar hij pakte wel de 4-2 voorsprong. Na de onderbreking kreeg Taylor kansen om terug te komen tot 4-3, maar 'The Power' kon de dubbel niet vinden waardoor Wade er alsnog met de leg vandoor ging. In de leg erop kende hij wederom 'Double Trouble' maar was hij op tijd bij de les om zo terug te komen tot 5-3. Wade gooide hierna 81 uit om de break te pakken maar zag Taylor met een 78-checkout meteen weer de break terug pakken. In de 11e leg van de partij deed Wade goede zaken om al een punt veilig te stellen. Maar Taylor vocht terug en kwam terug tot 7-6 waarna hij met 177 zichzelf op dubbel acht wist neer te zetten. Wade mocht nog aanleggen op 145 maar wist zijn kans niet te pakken en zag zo Taylor met één pijl op dubbel acht gelijk maken.

Raymond van Barneveld - Simon Whitlock 6-8
Whitlock opende zeer sterk en brak meteen in de eerste leg met een 121-finish via triple 20, triple 11 en dubbel 14. De tweede leg pakte Simon met een 100-finish waarna Barneveld zijn leg wist te behouden en de stand terugbracht tot 1-2. Whitlock mocht vervolgens aanleggen voor een 170-finish mag miste de bullseye. Desondanks wist hij alsnog de leg te winnen en een 3-1 voorsprong te nemen. Raymond leek daarna zijn eigen leg te behouden maar met de Nederlander op 36 gooide `The Wizard of Oz` een geniale 154-finish via tweemaal triple 19 gevolgd door dubbel 20. Ook de laatste leg voor de pauze ging naar de Australiër die daarmee met een 5-1 voorsprong kon gaan rusten. Na de pauze zorgde Whitlock wederom voor een break door een 11-darter te gooien via een 84-finish. Raymond zette vervolgens een tandje bij en vocht terug tot 3-6, waarna `The Wizard` wederom een 11-darter uit de hoge hoed toverde en een punt veilig stelde. Van Barneveld zette daarna een comeback in en kwam terug tot 4-7 en alles leek weer op zijn plaats te vallen. In de 12e leg gooide de Nederlander een 174-score om hem zo weg te zetten op 32 die daarna met één pijl werd gegooid en dus stond het 5-7. Het werd vervolgens ook nog 6-7 door een 80-finish met twee pijlen waarna alles aankwam op de laatste leg. Whitlock mocht aanleggen voor een 122-finish maar vond de triple 18 niet en kon hem dus slechts wegzetten op 68. Van Barneveld mocht aanleggen voor een 70-finish om er alsnog een gelijkspel uit te slepen. Hij wist met zijn eerste pijl de triple 18 te raken maar slaagde er niet in om hem met zijn twee overgebleven pijlen te finishen op dubbel 8. Whitlock ging vervolgens alsnog met de zege aan de haal door 68 te finishen via single 1, triple 17 en dubbel 8.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws