Wie herinnert zich dit nog? Bekijk de beslissende momenten tussen Nederland en België in video PDC
PDC

Wie herinnert zich dit nog? Bekijk de beslissende momenten tussen Nederland en België in video

Wie herinnert zich dit nog? Bekijk de beslissende momenten tussen Nederland en België in video

De spanning stijgt als de PDC World Cup of Darts 2024 voor de deur staat. Van 27 tot 30 juni zullen in de Eissporthalle van Frankfurt maar liefst 40 teams strijden om de prestigieuze titel en een deel van het indrukwekkende prijzengeld van £450.000. Deze jaarlijkse dartssensatie, die in Nederland te volgen is via Viaplay en PDCTV voor abonnees, belooft opnieuw een spektakel te worden met intense wedstrijden en verrassende wendingen.

Het toernooi wordt volledig in koppels gespeeld, wat voor extra dynamiek en teamspirit zorgt. Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door de formidabele tandem van Michael van Gerwen en Danny Noppert. Voor België nemen Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts de eer hoog.

Vorig jaar moest Michael van Gerwen zich noodgedwongen terugtrekken wegens een kaakoperatie, waardoor Dirk van Duijvenbode zijn plaats innam. Het Nederlandse team kwam toen tot de laatste 16, maar moest de strijd staken tegen de Belgische formatie van Van den Bergh en Huybrechts. In een zenuwslopende strijd, met een stand van 7-7, wist The Dreammaker, alias Dimitri van den Bergh, de beslissende dubbel te gooien, wat leidde tot een explosie van vreugde. De beelden van dat moment zijn nog steeds een bron van inspiratie voor de Belgische fans en hieronder te zien.

De Belgen presteerden vorig jaar uitstekend en bereikten de halve finales, waar ze uiteindelijk de beslissende leg verloren van de uiteindelijke winnaars, het Welshe team bestaande uit Gerwyn Price en Jonny Clayton. Hoewel de Belgen nog nooit de hoofdprijs in de wacht hebben gesleept, hebben ze dit jaar de ambitie om geschiedenis te schrijven.

Nederland daarentegen heeft een rijke geschiedenis in de World Cup of Darts. Het team won de titel al vier keer. De eerste overwinning dateert uit 2010, toen Raymond van Barneveld en Co Stompe de eerste editie op hun naam schreven. In 2013, 2017 en 2018 was het de gouden combinatie van Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen die de trofee naar Nederland bracht.

De enige andere landen die ook vier titels wisten te veroveren zijn Engeland, met hun succesduo Phil Taylor en Adrian Lewis. Dit jaar hoopt Nederland opnieuw de titel te veroveren en zo de rivaliteit met Engeland te verdiepen.

Met de teams die zich voorbereiden op deze spannende competitie, is het duidelijk dat de PDC World Cup of Darts 2024 een evenement is dat geen enkele dartsliefhebber wil missen. Zet je schrap voor een week vol spannende dartsmomenten en onvergetelijke prestaties!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws