WMP semi: Aspinall en Clayton strijden om hoofdprijs en Phil Taylor trofee PDC
PDC

WMP semi: Aspinall en Clayton strijden om hoofdprijs en Phil Taylor trofee

WMP semi: Aspinall en Clayton strijden om hoofdprijs en Phil Taylor trofee

Zaterdagavond werden de halve finales gespeeld op de World Matchplay 2023 in de Winter Gardens te Blackpool. Nathan Aspinall, Joe Cullen, Jonny Clayton en Luke Humphries gingen op jacht naar een plek in de finale.

En toen waren er nog maar twee. Nathan Aspinall en Jonny Clayton zullen uitmaken wie zondagavond de Phil Taylor trofee en de cheque van 200.000 pond in ontvangst mag nemen. Aangezien deze heren dit toernooi eerder niet op hun naam schreven, krijgen we sowieso een nieuwe World Matchplay kampioen.
Nathan Aspinall was met 17-9 te sterk voor zijn opponent Joe Cullen, Jonny Clayton liet Luke Humphries met 17-15 achter zich.


De partijen werden gespeeld over best of 33 legs cq first to 17 legs. Op de World Matchplay moet met een verschil van twee legs gewonnen worden. Het toernooi is live te zien op ViaPlay.

Halve finales

Nathan Aspinall (95.26) 17-9 Joe Cullen (91.22)
The Asp begint aan de eerste semi. De eerste twee legs gaan met de darts mee. Aspinall mist de bull voor zijn 170 om weer op voorsprong te komen. Hij kan terugkomen nadat de heren dubbels missen en hij kan de leg winnen met d4. Met een 63 finish wordt Cullen gebroken maar hij breekt meteen terug met een 71 finish en zijn achterstand is bij de 1e pauze verkleind naar 1 leg. Het wordt 4-2 voor Aspinall waarna Cullen met een 148 checkout weer dichterbij komt en ook terugbreekt. De stand wordt gelijk (4-4) waarna Aspinall met o.a. een 116 finish naar 7-4 dendert, In de volgende leg wint Cullen zijn 5e leg. Als het 10-5 is voor Aspinall, schrijft Cullen zijn 6e leg op zijn naam. Cullen heeft moeite met zijn dubbels, zijn tegenstander profiteert en komt op 13-7. Met een 11-darter pakt Cullen zijn achtste leg. Met een 124 finish weet Cullen zijn 9e leg te winnen in leg 24 en hier blijft het bij. Aspinall belandt in de finale met een 17-9 zege.

Jonny Clayton (98.92) 17-15 Luke Humphries (95.86)
Clayton behoudt de openingsleg met een 13-darter. Met o.a. 140,180,105 en d4 maakt Humphries gelijk. Na onder meer een break komt Humphries op 3-1. Bij de eerste pauze verkleint Clayton zijn achterstand naar 1 leg, via d16. Clayton start de volgende leg met de maximale score, gevolgd door 140 en breekt terug met d14. De twee opeenvolgende legs gaan met de darts mee en de stand is weer in evenwicht. Humphries start de volgende leg met 180 en eindigt met 100. De twee opeenvolgende legs gaan met de darts mee waarna Cullen op 8-5 komt. The Ferret verkleint zijn achterstand naar 1 leg. Het wordt 10-7 voor zijn landgenoot. Clayton kan gelijkmaken maar verzuimt dit te doen maar kan in de volgende legs wel tot 10-11 komen. De twee opeenvolegnde legs worden verdeeld. De volgende legs gaan gelijk op tot 15-15. Na een 61 finish is de Welshman dicht bij zijn zoveelste major finale. Humphries kan de partij verlengen en hoop blijven houden op de finale, maar hij verknalt het met gemiste dubbels. Clayton maakt het af met zijn 80 finish en zal het in de finale opnemen tegen Nathan Aspinall.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws