World Cup of Darts wordt uitgebreid, opzet aangepast en echt koppeltoernooi PDC
PDC

World Cup of Darts wordt uitgebreid, opzet aangepast en echt koppeltoernooi

World Cup of Darts wordt uitgebreid, opzet aangepast en echt koppeltoernooi

De World Cup of Darts wordt uitgebreid naar 40 landenteams en er zal gestreden worden om een totale prijzenpot van 450.000 pond. De wens van velen wordt eindelijk gehoord en zodoende zullen er in juni gedurende vier dagen enkel koppelwedstrijden gespeeld worden.

Van 15 tot en met 18 juni mag Australië proberen hun titel te verdedigen in de Eissporthalle te Frankfurt. Het toernooi is uitgebreid van 32 naar 40 landen en daardoor kunnen IJsland, Oekraïne en Bahrein zich opmaken voor een debuut. Daarnaast zullen ook landen als Frankrijk, Kroatië, China en Thailand hun opwachting maken.

Vier landen zullen geplaatst zijn en daardoor instromen bij de laatste 16. De andere 36 landen worden verdeeld over 12 poules van 3, waarbij 12 landen een beschermde status hebben. De groepswinnaars gaan door naar de laatste 16.

Donderdagavond 15 juni zullen de eerste poulewedstrijden gespeeld worden, waarna op vrijdag verdeeld over de middag en de avond de resterende poulewedstrijden gespeeld worden.

Op zaterdag worden de laatste 16 gespeeld, verdeeld over twee sessies. De kwartfinales worden zondagmiddag gespeeld, gevolgd door de halve finales en finale op zondagavond, waarbij het winnende koppel 80.000 pond mag verdelen.

PDC-directeur Matt Porter zegt over de veranderingen: ''De World Cup of Darts is een van onze populairste toernooien en dit nieuwe format zal extra enthousiasme bieden voor dit toernooi waar ieder jaar weer naar uitgekeken wordt. De landen, die in de poulefase spelen, zullen minstens twee wedstrijden spelen en daardoor meer podiumervaring opdoen en de wereldwijde groei van de dartssport wordt ook getoond door het feit dat we weer nieuwe landen kunnen uitnodigen en een Latijns-Amerikaanse qualifier.''

''De verandering naar enkel koppelwedstrijden door de gehele World Cup is een andere grote verandering ten opzichte van voorgaande jaren, maar een waarvan wij menen dat het goed is deze te introduceren naast de groepsfase om het teamelement van het toernooi te benadrukken. Dit nieuwe format is een belangrijke ontwikkeling voor ons om de professionele dartssport rond de wereld te laten groeien en we kijken uit naar een geweldige World Cup of Darts in juni.''

Van 12 tot en met 14 mei zullen landen als Brazilië, Costa Rica en Guyana strijden in het Latijns-Amerikaans kwalificatietoernooi om een plek op de World Cup of Darts af te dwingen. Op 1 april zal in het Portugese Setabul tevens bepaald worden wie samen met Jose de Sousa Portugal mag vertegenwoordigen.

29 mei is de datum voor de selectie van spelers van de landen, die via de PDC Order of Merit bepaald worden. De top twee op dat moment zal hun land vertegenwoordigen. Voor de Aziatische landen zal 1 mei de doorslaggevende datum zijn, waarop gekeken wordt naar de PDC Asian Order of Merit, terwijl voor de Scandinavische en Baltische landen de positie op 5 juni op de PDC Nordic/Baltic Order of Merit leidend zal zijn.

Speelschema PDC World Cup of Darts
Donderdag 15 juni 19.00

Eerste sessie poulewedstrijden

Vrijdag 16 juni 13.00
Tweede sessie poulewedstrijden

Vrijdag 16 juni 19.00
Derde sessie poulewedstrijden

Zaterdag 17 juni 13.00
4 laatste 16 wedstrijden

Zaterdag 17 juni 19.00
4 laatste 16 wedstrijden

Zondag 18 juni 13.00
Kwartfinales

Zondag 18 juni 19.00
Halve finales en finale

Deelnemende landen
Australië, Bahrein, België, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Engeland, Filipijnen, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Hong Kong, Hongarije, Ierland, India, Italië, Japan, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noord-Ierland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Schotland, Singapore, Spanje, Thailand, Tsjechië, VS, Wales, IJsland, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland & Latijns-Amerikaans qualifier

Prijzengeld per koppel
Winnaars - £80,000
Runners-Up - £50,000
Halve finalisten - £30,000
Kwartfinalisten - £20,000
Laatste 16 - £9,000
Nummer 2 in de poule - £5,000
Nummer 3 in de poule - £4,000
Total - £450,000

Format
Poulefase - Best of 7 legs
Laatste 16 - Best of 15 legs
Kwartfinales - Best of 15 legs
Halve finales - Best of 15 legs
Finale - Best of 19 legs

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws