Wk 6 van de Premier League Van Gerwen pakt de hattrick PDC
PDC

Wk 6 van de Premier League Van Gerwen pakt de hattrick

Wk 6 van de Premier League Van Gerwen pakt de hattrick

In de M&S Bank Arena te Liverpool heeft Michael van Gerwen zijn derde speelweek op rij weten te winnen. De hattrick wist MvG te pakken door Michael Smith in een spetterende finale te verslaan. De man in het groen versloeg Jonny Clayton (6-2) en Peter Wright (6-1) waarna hij Michael Smith in de finale versloeg met 6-4.

Van Gerwen was ook de beste tijdens de voorgaande twee speelweken van de Cazoo Premier League. De Belg Dimitri van de Bergh was niet in beste doen tijdens de zesde speelweek van de Premier League. Van den Bergh verloor met 6-3 van Michael Smith in de kwartfinale. Ook Nathan Aspinall had niet zijn beste avond, The Asp noteerde een gemiddelde van slechts 75.47 in de halve finale die hij kansloos verloor.

De wedstrijdverslagen kunt u hieronder lezen.

Kwartfinale
Gerwyn Price (89.17) 5-6 Peter Wright (92.79)
De kleurrijke Schot had weer een setje pijlen uit de kast gehaald, ditmaal gooide Wright met kleine darts en slimflights vergelijkbare als waarmee Taylor zijn carrière beëindigde. De Schot wist in het duel met Price op een riante 2-5 voorsprong te komen. The Iceman wist vervolgens drie legs op rij te pakken waarna de mannen een beslissende leg moesten spelen die Wright mocht beginnen. Vier matchdarts wisten voor Price geen doel te bereiken waardoor Snakebite de winst toch nog wist te pakken.

Michael van Gerwen (98.62) 6-2 Jonny Clayton (93.47)
Van Gerwen loopt weg naar een 4-1 voorsprong. Van Gerwen die de laatste twee speelweken wist te winnen en tussendoor nog even het UK open speelde en de finale nipt verloor gooide een 104-finish, vier maximale scores en net geen 43% op de dubbel wat voldoende was in een koude M&S Bank Arena Clayton te verslaan op weg naar zijn Premier League hattrick.

Chris Dobey (101.98) 4-6 Nathan Aspinall (99.52)
Nathan Aspinall was tijdens de kwartfinale van speelronde zes foutloos op de dubbel, de Brit scoorde 100% op de buitenste ring. The Asp kwam 0-4 voor tegen Dobey met een 112- en een 143-finish. Dobey die scorend beter was dan the Asp kwam in leg vijf op het bord. Vervolgens gooit Dobey een 13- en een 14-darter waarmee hij op 3-4 komt. Het verschil was in de beginfase gemaakt, beide behouden de eigen leg waardoor Aspinall met 4-6 de winst pakt.

Michael Smith (92.51) 6-3 Dimitri Van den Bergh (91.8)
Smith opende met een 110-finish en loopt uit naar 3-0 met matige legs. Van den Bergh profiteert van vier gemiste pijlen en maakt 3-1. Vervolgens lijkt het vuur in de wedstrijd te komen als de Belg 127 uitgooit voor 3-2. Bully Boy heeft zijn antwoord klaar met een 122-finish als Van den Bergh staat te wachten op 34. De zevende leg blijkt de laatste leg die Van den Bergh op het bord weet te krijgen. Met twee 'matige' legs plaatst Smith zich voor de laatste vier.

Halve finale
Peter Wright (91.85) 1-6 Michael van Gerwen (94.31)
De derde leg gaat naar Wright, de Schot gooit 130 uit om 1-2 te maken. Het blijft echter bij deze ene leg. Wright creëert tot de zevende leg geen kansen meer. Zeven pijlen mist Snakebite om de zevende leg te pakken waarna Van Gerwen zich met 1-6 voor de finale plaatst.

Nathan Aspinall (75.47) 2-6 Michael Smith (91.52)
Aspinall gooide de slechtste Premier League wedstrijd ooit, met 75.47 gemiddeld kon The Asp geen vuist maken tegen Smith. De scorende darts van Aspinall bleven uit en de pogingen op de dubbel vonden helemaal geen doel. Van de 18 pijlen die de Brit naar de buitenste ring gooide raakte er slechts twee de dubbel. Bully Boy hoefde zich niet in te spannen om met 2-6 de finale te mogen gooien tegen Mighty Mike.

Finale
Michael van Gerwen (100.2) 6-4 Michael Smith (99.09)
Na een matige avond zien we een finale op een hoog niveau. De derde leg mist Smith een paar pijlen waardoor MvG kan breaken. Met een 14-darter weet de Nederlander zijn break te verzilveren. Smith heeft een 111 finish nodig om zijn leg te behouden en weet vervolgens met 12 pijlen Van Gerwen te breaken voor 3-3. De Eneglsman weet er ook nog een 11-darter achteraan te gooien om de eigen leg te houden, ook MvG weet zijn leg te behouden waarna de man in het groen in 14-darts weet te breaken nadat Smith één pijl op dubbel tien miste. Ook in leg tien mist Smith één pijl op de dubbel waardoor Michael van Gerwen zijn derde premier league avond op rij weet te winnen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws