WGP 2022 Van den Bergh en Van Gerwen naar de kwartfinale PDC
PDC

WGP 2022 Van den Bergh en Van Gerwen naar de kwartfinale

WGP 2022 Van den Bergh en Van Gerwen naar de kwartfinale

In de Leicester's Morningside Arena gingen woensdagavond de eerste tweede ronde wedstrijden van start. We spelen een best van vijf sets met vier tweede ronde wedstrijden. Michael van Gerwen maakte het zichzelf erg lastig, de billenknijper tegen Bunting weet hij er uiteindelijk wel uit te slepen met onder andere een 141- en een 150-finish. De Nederlander kwam een set achter waarna hij twee sets zonder leg verlies wist te pakken maar het niet afmaakte in de vierde set waardoor er een beslissende vijfde set gespeeld moest worden. Deze vijfde set ging ook tot het gaatje maar bracht uiteindelijk wel de winst voor de Nederlander die bij de laatste acht staat.

Jackpot Adrian Lewis mocht het spits afbijten tegen Chris Dobey, het duel ontvouwde zich als een kraker tussen twee titanen. Jackpot miste een wedstrijd pijl waarna Dobey de winst naar zich toe trok. Wright die 'zeker' is van de toernooi zegen gaat spelen tegen de Pool Krzysztof Ratajski. Snakebite wisselde tijdens de wedstrijd naar andere pijlen en later weer terug naar zijn eerste set. Na afloop liet Wright weten dat deze wissel de wint bracht. Wright kwam 2-1 achter en won vervolgens twee sets zonder leg verlies. De afsluiter was voor Van den Bergh die de regerend kampioen uitschakelde. Beide manen begonnen matig maar de wedstrijd ontvouwde zich zeer vermakelijk waarbij Dimitri van den Bergh 110, 112, 113 en 153 uit wist te gooien.

Het hele toernooi is LIVE te volgen op Viaplay, klik hier om naar ViaPlay te gaan. Klik hier voor ons World Grand Prix toernooicenter.

Tweede ronde BoyleSports World Grand Prix
Adrian Lewis (86.44) 2-3 Chris Dobey (82.83) (3-0; 1-3; 2-3; 3-2; 2-3)
De eerste set was eenzijdig, Dobey had moeite met de openingsdubbel en kreeg geen pijl op een finish. Jackpot neemt daarmee de eerste set met 3-0. In set twee begint Lewis, beide mannen houden de eigen leg waarna een 13-darter voor Dobey de break brengt. Hij mist de dubbel bij de opening maar hersteld zich met een 146 opening en een 140 waardoor hij de break verzilverd en de tweede set pakt. Ondanks een 126-finish van Jackpot gaat de derde set naar Hollywood die met een 111-finish terug breakt en de set met 2-3 pakt. In de vierde set gooit de 37-jarige Lewis een sterke 12 darter met een 120-finish in de derde leg, het was de Lewis set waarbij de oud wereldkampioen geen fout maakt en de set met 3-2 pakt. In de bepalende vijfde set die Dobey begint lijkt Lewis een kans op de break te krijgen als Dobey drie pijlen mist voor de opening maar Lewis scoort onvoldoende waardoor uiteindelijk Dobey zijn leg behoud. Er moet uiteindelijk een vijfde leg gespeeld worden die Dobey begint. Lewis mist drie openingspijlen maar gooit vervolgens wel een 180-score op een ultiem moment, Lewis mist vervolgens één matchdart waarna Chris Dobey de titanen strijd wint.

Peter Wright (90.93) 3-2 Krzysztof Ratajski (83.14) (3-2; 2-3; 2-3; 3-0; 3-0)
In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd wordt het duel tussen Wright en Ratajski gekenmerkt door breaks. Vijf breaks in één set die Ratajski begon brengt Snakebite de eerste set. Ook in de tweede set zijn de eerste twee legs breaks, na de pijlen wissel van Wright weet Snakebite zijn leg te behouden, ook de Pool behoud zijn leg waarna Wright het niet afmaakt en Ratajski 1-1 in sets maakt. De 45-jarige The Polish Eagle begint de derde set en weet 0-2 voor te komen, Wright knokt zich terug maar weet de set niet af te snoepen. De Wright set begint hij weer met de pijlen waarmee hij het duel begon. Het blijken hele goede pijlen gezien hij de set zonder leg verlies pakt met een 13- en 14-darter. De Brit zet verder koers met een 94-finish break in de openingsleg van set vijf, Wright verzilverd zijn break. De man uit Warschau mist 132 op dubbel 16 waarna Wright zijn zesde leg op rij pakt waarmee de overwinning.

Michael van Gerwen (94.35) 3-2 Stephen Bunting (84.56) (2-3); (3-0); (3-0); (2-3); (3-2)
Van Gerwen komt in de eerste set 2-1 voor maar krijgt een 102-finish tegen waarna Bunting 48 uitgooit nadat de Nederlander slordig op de dubbel was. In de tweede set is Mighty Mike wakker, een 12-darts 141-finish voor de eerste leg waarna MvG ook de tweede en derde leg pakt om de set op zijn naam te schrijven. Ook de derde set gaat zonder leg verlies naar Van Gerwen die daarmee zes legs op rij pakt. In de tweede leg van set drie opende de Nederlander met 160 en finisht hij in 12-darts 150. De vierde set mag Van Gerwen beginnen, de derde en vierde legs zijn breaks waardoor de vijfde leg de beslissing moet brengen. Bunting gooit zijn vierde 180-score waarna hij de leg uitgooit in 15-darts. In de vijfde beslissende set mist Bunting twee pijlen voor de eerste leg die Van Gerwen afstraft met een break die hij consolideert. De Engelsman gooit in de derde leg 90 uit op de bull waarna Van Gerwen een 15-darter gooit voor de winst.

Jonny Clayton (84.01) 2-3 Dimitri Van den Bergh (89.23) (3-1; 1-3; 1-3; 3-2; 1-3)
De 2021 kampioen Jonny Clayton pakt de eerste matige set tegen de Belg, Van den Bergh weet slechts één leg te pakken. De tweede set gaat naar de Belg die met twee 14-darts 1-1 maakt in sets. Het spektakel wat op voorhand werd verwacht blijft nog uit in de eerste sets van dit duel. In de derde set gooit de Belg een 113-finish in de tweede leg en weet hij de set met 1-3 te winnen via een 153-finish in 12 pijlen. Van den Bergh liet een sterke set zien na de eerste twee mindere sets. In de vierde set gooit de Belg 112 uit voor 1-2, de Belg lijkt de winst binnen te slepen maar mist zijn eerste matchdart op de bull waarna Clayton 104 uitgooit. In leg vijf overleefd de Welshman matchdart twee en grijpt de laatste strohalm door 2-2 in sets te maken. De spanning lijkt toe te nemen, beide mannen missen pijlen om de legs te openen, Clayton pakt de eerste leg waarna de Antwerpenaar 110 uitgooit voor 1-1. Het lukt The dreammaker te breaken en in direct in de vierde leg open. De kampioen uit 2021 gooit 170 niet uit waarna de Belg dubbel 16 gooit voor een kwartfinale plek.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws