Van Gerwen wint World Matchplay 2022 dankzij geweldig slot PDC
PDC

Van Gerwen wint World Matchplay 2022 dankzij geweldig slot

Van Gerwen wint World Matchplay 2022 dankzij geweldig slot

Vanavond staat de finale van de World Matchplay op het programma. We zagen het heel veel Nederlanders goed doen dit jaar en hebben een aantal fantastische wedstrijden gezien. Gelukkig mogen we ook vandaag een Nederlander bewonderen. Michael van Gerwen neemt het op tegen Gerwyn Price, die Danny Noppert in de halve finale uitschakelde. Volg hier het duel met het live-verslag:

Gerwyn Price (96.92) 14-18 Michael van Gerwen (101.19)
Price begon goed aan het duel, hij pakte zijn eerste twee kansen en kwam zo dus met 2-0 voor. Van Gerwen mist erg veel dubbels in het begin van het duel en dat deed Price niet. Zo werd het al erg snel 4-0 voor de Welshman. Van Gerwen had bijna op sublieme wijze zijn eerste leg te pakken. Hij gooide 8 perfecte pijlen, maar helaas miste hij op dubbel 12. Hij gooide wel een tien darter.
Na de pauze liet Van Gerwen geweldig darts zien. Hij gooide een 160-finish en kwam terug tot 3-4. Voor de tweede pauze werd het 4-6. Na de pauze was Price weer een stuk sterker dan Van Gerwen. Van Gerwen pakte snel een leg, maar Price stond ondertussen al op negen legs. Bij de volgende pauze stond het 6-9. Met een 140-finish kwam Van Gerwen iets dichter bij Price. Op dit moment gooide Van Gerwen maar liefst negen 180's meer dan Price, maar de Nederlander liet zijn kansen liggen op de dubbels. Van Gerwen kwam een beetje terug, tot 9-11.

Vanuit deze stand wist Van Gerwen dan toch de stand gelijk te trekken. Hij maakte er 12-12 van. Helaas won hij de laatste leg voor de pauze niet, deze ging naar Price. De Welshman had het initiatief doordat hij steeds als eerst mocht beginnen aan zijn eigen leg. Maar Van Gerwen bleef goed in het spoor. Dankzij een 130-finish wist Van Gerwen dan toch te breaken en het initiatief te pakken. Met moeite hield hij zijn eigen leg, maar de 16-14 voorsprong was voor Mighty Mike. Een prachtige 114-finish van Van Gerwen bracht hem zelf op één leg van de overwinning. En of deze finish nog niet genoeg was, gooide onze landgenoot 121 uit om de wedstrijd te beslissen. Een zinderend slot van de wedstrijd bezorgt Van Gerwen zijn derde World Matchplay titel.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws