World Series of Darts finals: Winst voor Van Duijvenbode en Noppert PDC
PDC

World Series of Darts finals: Winst voor Van Duijvenbode en Noppert

World Series of Darts finals: Winst voor Van Duijvenbode en Noppert

Deze avond stonden de eerste duels in de World Series of Darts Finals op het programma. De avond begon met het duel tussen Joyce en Baggish. Hierna namen Hughes en Chisnall het tegen elkaar op. Ook twee Australiërs troffen elkaar, Mathers tegen Heta. Dan was het de beurt aan Van Duijvenbode die het opnam tegen Puha. Verder was het Gates-Petersen en Wright-Sherrock. Hierna kwamen nog twee Nederlanders in actie, Van der Voort tegen Campbell en Noppert tegen Whitlock.

Uitslagen:
Joyce 6-5 Baggish
Chisnall 6-3 Hughes
Heta 6-3 Mathers
Van Duijvenbode 6-5 Puha
Gates 6-4 Petersen
Wright 6-4 Sherrock
Campbell 6-3 Van der Voort
Noppert 6-4 Whitlock

De wedstrijden:

Ryan Joyce (91.49) 6-5 Danny Baggish (87.56)
De eerste wedstrijd was direct leuk. Baggish was de eerste die afstand nam van zijn tegenstander, door met 4-2 voor te komen. Maar hierna pakte Joyce drie legs op rij. Baggish wist nog een leg te winnen, maar Joyce ging uiteindelijk door.

Jamie Hughes (94.52) 3-6 Dave Chisnall (98.33)
Chisnall speelde een goede wedstrijd maar gaf dankzij een paar gemiste dubbels wel al snel een leg weg. Hij herstelde zich wel goed en de eerstvolgende leg die Hughes mocht beginnen, pakte Chisnall af. Hierdoor kwam hij op een voor hem prettige voorsprong. Maar toch werd het niet erg makkelijk voor Chisnall, Hughes kwam terug tot 4-3. Maar hierna kon Chisnall de wedstrijd toch nog snel in zijn voordeel beslissen.

Gordon Mathers (91.25) 3-6 Damon Heta (98.82)
Heta nam snel afstand van Mathers. Mathers kwam wel terug en maakte het zijn landgenoot moeilijk, maar het niveauverschil was wel duidelijk. Dus nam Heta weer afstand en pakte hij de winst.

Haupai Puha (84.70) 5-6 Dirk van Duijvenbode (92.53)
De eerste leg van de wedstrijd werd gewonnen door Puha, die ook mocht beginnen. Van Duijvenbode leek erg in de problemen te komen, toen hij op een flinke achterstand kwam in zijn eigen leg, bij een 2-1 achterstand. Maar doordat Puha veel dubbels miste kon Van Duijvenbode toch 2-2 maken. Hij kwam daarna ook met 3-2 en later met 4-3 voor. Maar hierna keerde de wedstrijd op en kwam Puha op voorsprong met 5-4. Van Duijvenbode maakte 5-5 en dus kwam er een beslissende leg. De Nederlander kwam met de schrik vrij en won uiteindelijk met 6-5.

Leonard Gates (86.22) 6-4 Devon Petersen (87.88)
Beide heren gaven elkaar weinig ruimte dit duel. Gates was de eerste die op voorsprong kwam, maar het was stuivertje wisselen tussen deze twee spelers wat betreft de voorsprong. Gates was wel het grootste deel van de wedstrijd te betere speler en nam aan het einde van de wedstrijd definitief afstand van Petersen.

Peter Wright (103.52) 6-4 Fallon Sherrock (88.18)
Wright begon goed en kwam met 2-1 voor. Maar hierna begon ook Sherrock beter te gooien, en kwam zij met 3-2 voor. De wedstrijd ging echt op en neer en dus kwam Wright weer op voorsprong. Sherrock gooide 120 uit en kwam daarmee wel weer op gelijke hoogte, met een finishpercentage van 100%. Dat bleek de laatste leg te zijn voor Sherrock, Wright was dodelijk op dubbel 20 en won de wedstrijd.

Vincent van der Voort (96.61) 3-6 Matt Campbell (95.47)
Van der Voort begon goed en pakte de eerste leg van de wedstrijd door middel van een break. Hierna pakte Campbell twee legs. Bij een 3-3 stand miste Van der Voort twee pijlen op tops en dat was een flinke tegenslag, want hierdoor kwam Campbell met 4-3 voor. Campbell wist deze voorsprong uit te bouwen naar 5-3.

Danny Noppert (94.95) 6-4 Simon Whitlock (90.87)
Beide heren waren aan elkaar gewaagd. Noppert begon goed maar gaf het daarna snel weer weg. Vanuit een 3-3 stand ging de Nederlanders ineens heel hard en mede dankzij een 170-finish kwam hij met 5-3 voor. Hij mocht vanaf 161 aanleggen voor de winst, maar helaas ging deze mis op de bull. Alsnog kwam daar wel de overwinning voor Noppert, maar Whitlock pakte tussendoor nog een leg.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws