1e dinsdagranking prooi voor Jelle Klaasen en Betty Lenting Ranking nieuws
Ranking nieuws

1e dinsdagranking prooi voor Jelle Klaasen en Betty Lenting

1e dinsdagranking prooi voor Jelle Klaasen en Betty Lenting

Het was weer tijd voor de eerste ranking en deze ging met 40 deelnemers van start. Voor een aantal was dit de laatste training voor de Winmau World Masters die eind deze week plaatsvindt. In het herentoernooi was Jelle Klaasen onverslaanbaar en hij wist op rij te winnen van Jimmy van Schie, Kevin Swinkels, Andries Sterk, Koen van Engeland en Toon Greebe. Rico Dera won zijn eerste wedstrijd in de winnaarsronde van Ruzdya Hopic en ging vervolgens onderuit tegen Wouter Vaes. In de verliezersronde herpakte hij zichzelf en won hij van Randy Hendrick, Jimmy van Schie, Roy Hamers, Andries Sterk en Koen van Engeland. Wouter Vaes won in de winnaarsronde van Michael van de Ven, Rico Dera en Davy van der Zanden waarna hij onderuit ging tegen Toon Greebe. In de verliezersronde won Woutervan Ruzdya Hopic en daardoor mochten Rico Dera en Wouter Vaes gaan strijden om een podiumplek. Met een 3-1 overwinning wist “The Invisble Man” zich te verzekeren van een plaats op de foto. Voor een finaleplaats mocht hij spelen tegen Toon Greebe en met wederom een 3-1 overwinning plaatste Rico Dera zich voor de finale. “The Matador” nam een 3-0 voorsprong maar zag zijn opponnent terugkomen tot 3-2. Vervolgens klaarde hij het klusje en won Jelle Klaasen de finale met 4-2 en pakte daarmee de titel van de eerste ranking. Ondertussen nam Toon Greebe een bezoek aan het ziekenhuis vanwege een verwonding aan zijn hand waardoor hij op de foto ontbreekt.

Bij de dames zorgde Betty Lenting voor een verrassing door zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Ze boekte overwinningen op Tonnie van de Kallen en Annet van Elten en stond hierbij slechts één leg af. Lindsy Kremers wist in de verliezersronde goede zaken te doen door overwinningen te boeken op Tonnie van de Kallen en Annemarie Sluimer zonder legverlies. Hiermee verzekerde ze zichzelf van een podiumplek en mocht ze aanleggen tegen Annet van Elten voor een finaleplek. Met een 3-2 overwinning plaatste Annet zich voor de finale waarin ze wederom mocht spelen tegen Betty Lenting. In de eerste finale ging Betty Lenting met 2-4 onderuit waarna ze in de tweede en beslissende finale haar sterke spel van eerder op de avond liet zien. Met een 4-0 overwinning won ze de tweede finale en behaalde daarmee haar eerste titel van de dinsdagranking. Vanwege privéomstandigheden wenst ze niet op de foto te worden vastgelegd waardoor we ook hier een foto hebben met twee spelers.

In totaal werden er 38 maximale scores genoteerd waarbij Jelle Klaasen er met 9 stuks het meest gooide. Rico Dera volgde met 6 stuks en Ruzdya Hopic bezette de derde plaats met 4 stuks. De hoogste finish kwam deze avond van Rico Dera met een 156-finish, gevolgd door de 136-finish van Andries Sterk en de 129-finish van Wouter Vaes. Naast de hoogste finish van 156 gooide Rico Dera ook een 125-finish. Hij deed dit in zijn wedstrijd tegen Roy Hamers die in dezelfde wedstrijd eveneens een 125-finish gooide.

Volgende week staat de tweede dinsdagranking op het programma.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws