1e dinsdagranking voor Jelle Klaasen, Patrick Meeus runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

1e dinsdagranking voor Jelle Klaasen, Patrick Meeus runner-up

1e dinsdagranking voor Jelle Klaasen, Patrick Meeus runner-up

Het was weer tijd voor een fris begin met een vernieuwde opzet waarbij er 10 rankings worden gespeeld alvorens de balans wordt opgemaakt en de spelers voor de eindronde bekend zijn. Naast de gebruikelijke deelnemers was er ook een nieuw gezicht aanwezig in de vorm van Joppe Bakens. In zijn eerste wedstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in Gino Vos die nipt won, maar vervolgens won hij in de verliezersronde van Michael van de Ven, Andries Sterk en Christiaan van Overdijk. In de daaropvolgende partij nam hij revanche op Gino Vos waarna hij onderuit ging tegen Ruzdya Hopic. Een andere opvallende naam deze avond was Patrick Meeus die zich weer van zijn beste kant liet zien. Hij won van Michael van de Ven, Jerry Hendriks en Ruzdya Hopic waarna hij onderuit ging tegen Jelle Klaasen. Rico Dera was deze avond te sterk voor Kevin Swinkels, Gino Vos, Jerry Hendriks en Ruzdya Hopic waardoor hij een podiumplaats had veilig gesteld. Voor een plaats in de finale mocht hij strijden tegen Patrick Meeus die al eens eerder de finale had gehaald. Wederom slaagde hij erin en met een 3-2 overwinning op Rico Dera plaatste hij zich voor de finale waarin hij voor de tweede keer deze avond mocht spelen tegen Jelle Klaasen. In de confrontatie eerder deze avond slaagde Meeus er niet in om een leg te pakken. Dit was in de finale wel het geval, maar bij één leg bleef het dan ook. Met een 4-1 overwinning won Jelle Klaasen de eerste vernieuwde dinsdagranking.

Zoals aangekondigt spelen de dames in een poulesysteem bij minder dan 7 deelnemers. Met slechts vier deelneemsters was dit het geval en dus speelden Melissa Jacobs, Daphne Brynaert, Annet van Elten en Macy Netten allen een wedstrijd tegen elkaar. Na vier gespeelde wedstrijden moest Melissa de strijd helaas staken doordat ze zich onwel voelde. Ze keerde vervroegd naar huis en aangezien ze samen met Daphne was meegekomen moest zij helaas ook de handdoek in de ring gooien. Deze vreemde situatie zorgde ervoor dat Macy Netten en Annet van Elten de finale tegen elkaar mochten gooien. Met een 4-0 en 4-1 overwinning won Annet twee finales op rij waarmee ze de eerste avond op haar naam schreef.

De hoogste finish van deze avond was in handen van Walter de Kort die een 143-finish gooide en daarmee o.a. de 139-finish van Gino Vos en de 124-finish van Patrick Meeus voorbleef. De meeste 180-ers waren er voor Jelle Klaasen met 8 stuks die op de voet werd gevolgd door Joppe Bakens met 7 stuks en Jerry Hendriks met 5 stuks.

Volgende week staat de tweede dinsdagranking op het programma.

180-ers               100+ finishes
8 Jelle Klaasen
7 Joppe Bakens
5 Jerry Hendriks
4 Ruzdya Hopic
3 Gino Vos
3 Steve West
2 Kevin Swinkels
2 Dave van de Lee
1 Stefan Fabrie
1 Michael van de Ven          
1 Jerry Hendriks
1 Junni Ruiter
143 Walter de Kort
139 Gino Vos
124 Patrick Meeus
122 Toon Greebe
110 Michael van de Ven
105 Annet van Elten
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws