België domineert tijdens de 5e No-Score dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

België domineert tijdens de 5e No-Score dinsdagranking

België domineert tijdens de 5e No-Score dinsdagranking

Met 38 deelnemers ging de dinsdagranking van start waarvan er 6 afkomstig waren uit België. Het waren echter niet de minste namen met de deelnemers Kim Huybrechts, Patrick Meeus, Jorgen Aerts, Sven Wens, Inge van Genegten en Lynn Taeymans. Toch was de eerste uitblinker van de avond aan Nederlandse zijde. Gino Vos zorgde namelijk voor een verrassing door de twee topfavorieten van de avond Kim Huybrechts en Jelle Klaasen naar de verliezersronde te verwijzen. Vervolgens ging Gino onderuit tegen Benito van de Pas die met overwinningen op Rany Hendrick, Roy Hamers, Gino Vos, Jorgen Aerts en Ron Schouten zich rechtstreeks plaatste voor de finale. Ron Schouten wist op zijn weg ook een aantal mooie namen te verslaan waaronder Gerard de Jong, Jerry Hendriks, Rico Dera en Andries Sterk. In de verliezersronde herstelde Kim Huybrechts zich van zijn vroege uitschakeling en boekte overwinningen op Oswin Streden, Jerry Hendriks, Twan Laenen, Sven Wens, Andries Sterk en Jelle Klaasen waardoor hij alsnog het podium beklom. Voor een finaleplaats mocht hij spelen tegen Ron Schouten. Met een 3-0 overwinning plaatste Kim zich voor de finale waarin hij mocht aanleggen tegen Benito van de Pas. De eerste finale ging met 4-1 naar Kim Huybrechts waardoor de tweede finale beslissend werd. Ook de tweede finale kwam in handen van onze Belgische deelnemer die met een 4-0 overwinning de ranking op zijn naam schreef.

Bij de dames was het met 4 dames erg rustig maar het niveau bleek wel hoogstaand. Zo waren de Belgische topspeelster Inge van Genegten en Lynn Taeymans aanwezig en namens Nederland nam de kersverse Nederlandse NDB-ranking kampioen bij de meisjes, Annet van Elten, en Tonnie van de Kallen deel. Inge van Genegten was de dame die zich rechtstreeks plaatste voor de finale door af te rekenen met Tonnie van de Kallen en Lynn Taeymans. In de verliezersronde een Nederlands onderonsje waarbij Tonnie van de Kallen helaas moest afhaken. De tweede finaleplek werd dus een strijd tussen Lynn Taeymans en Annet van Elten. Nadat Lynn in een eerdere confrontatie die avond met 3-2 won bleek dit nu wederom het geval waardoor het een Belgische finale werd. Deze werd met 4-0 gewonnen door Inge van Genegten die daarmee de damesranking won.

België domineert tijdens de 5e No-Score dinsdagranking

De hoogste finish was er voor de jarige Roy Hamers die deze dag de leeftijd van 22 bereikte. Hij trakteerde zichzelf op een mooi cadeau door de hoogste finish van de avond te gooien met een 132-finish. Hij werd gevolgd door Patrick Meeus en Sven Wens die beide een 118-finish wisten te noteren. Het aantal 180-ers kwam uit op 53 stuks waarbij Kim Huybrechts er met 11 stuks de meeste voor zijn rekening nam. Hij werd gevolgd door Andries Sterk met 7 stuks en Jelle Klaasen met 6 stuks.

Volgende week staat de laatste dinsdagranking op het programma waarna we ons weer gaan opmaken voor de eindronde. Vanaf de rankingreeks die daarop volgt worden er een aantal veranderingen doorgevoerd. Hiervoor verwijzen we u graag door naar de eerdere berichtgeving die gisteren online is geplaatst.

180-ers                                 100+ finishes
11 Kim Huybrechts
7 Andries Sterk
6 Jelle Klaasen
4 Benito van de Pas
4 Ruzdya Hopic
3 Sven Wens
3 Jerry Hendriks
3 Jorgen Aerts
3 Gaston Meunier
2 Twan Laenen
1 Gino Vos
1 Johan Kersbergen         
1 Annet van Elten
1 Ron Schouten
1 Oswin Streden
1 Carlo van Kleef
1 Roy Hamers
132 Roy Hamers
118 Patrick Meeus
118 Sven Wens
117 Carlo van Kleef
116 Rob Jansma
112 Ron Schouten
112 Kim Huybrechts
110 Jorgen Aerts
110 Rico Dera
107 Ron Schouten
107 Jelle Klaasen
101 Kim Huybrechts

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws