Benito van de Pas wint 3e ranking, Davy Verkooijen is runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

Benito van de Pas wint 3e ranking, Davy Verkooijen is runner-up

Benito van de Pas wint 3e ranking, Davy Verkooijen is runner-up

Ondanks de lokale concurrentie van een open toernooi dat werd gehouden in Wijk en Aalbrug mochten we toch nog 37 deelnemers verwelkomen voor de 3e dinsdagranking. Benito van de Pas kende een goede start van de week door op maandag zijn rijbewijs te halen en vervolgens op dinsdag goede zaken te doen tijdens de dinsdagranking. Hij wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale door overwinningen op Floris Veenendaal, Gino Vos, Rico Dera, Dave van de Lee en Gijs de Wilde. Een minder begin van de avond was er voor Davy Verkooijen die in zijn eerste partij met 2-3 onderuit ging tegen Gijs de Wilde. Des te beter was zijn vervolg want hij wist het voor elkaar te boksen om, ondanks de eerste partij te verliezen, de finale te halen. Hij boekte achtereenvolgende overwinningen op Tim Fonteijn, Maik Beikes, Jeffrey Brands, Jimmy van Schie, Dave van de Lee, Rico Dera en Gijs de Wilde. Vervolgens mocht hij na deze indrukwekkende zegereeks aanleggen tegen Benito van de Pas om de finale van de avond te spelen. De laatste twee edities dat Benito aanwezig was wist hij op zijn naam te zetten en bovendien mocht hij nog één finale verliezen. Davy Verkooijen slaagde er dan ook niet in om de stunt compleet te maken en mocht tevreden zijn met een zwaar bevochten tweede plaats. De finale eindigde in 4-1 voor Benito die daarmee drie titels wist te pakken in zijn laatste drie optredens.

Bij de dames werd er duidelijk gehoor gegeven aan de oproep van vorige week. Zeven dames verschenen achter de oche om het tegen elkaar op te nemen. Marilou Daamen wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale door overwinningen te boeken op Betty Lenting, Tonnie van de Kallen en Annet van Elten. De winnares van de eerste zomerranking, Sabine van Oijen, stelde deze avond teleur en verloor van Tonnie van de Kallen en Betty Lenting. Tonnie van de Kallen slaagde erin om de finale te bereiken door in de verliezersronde te winnen van Macy Netten, Betty Lenting en Annet van Elten. De finale eindigde evenals bij de heren in 4-1 voor degene die zich rechtstreeks had geplaatst, in dit geval Marilou Daamen.

De hoogste finish kwam op naam van Gijs de Wilde die deze avond weer een mooi resultaat neerzette met een 3e plaats. Daarnaast slaagde hij er als enige in om een 170-finish te gooien. Hij werd op de voet gevolgd door Davy Verkooijen met een 161-finish en Jeffrey Brands met een 160-finish. Ook Iwan Terscheggat wist een mooie neer te zetten met een 153-finish. Het aantal 180-ers kwam deze editie uit op slechts 22 stuks. Benito van de Pas, Dave van der Lee, Rico Dera, Davy Verkooijen en Bas van Laarhoven waren al goed voor 3 stuks.

Volgende week staat de vierde dinsdagranking op het programma. Bij deze nogmaals de melding dat het aantal rankingavonden is teruggebracht tot 11 speelweken en dat er op 21 juni, 19 juli en 26 juli geen dinsdagranking zal plaatsvinden. De huidige tussenstand is weer terug te vinden op www.dinsdagranking.nl

180-ers                         100+ finishes
3    Benito van de Pas
3    Rico Dera
3    Dave van de Lee
3    Davy Verkooijen
3    Bas van Laarhoven
1    Marilou Daamen
1    Iwan Terscheggat
1    Roy Dekkers
1    Randy Hendrick
1    Gino Vos
1    Gijs de Wilde
1    Tonnie van de Kallen           
170    Gijs de Wilde
161    Davy Verkooijen
160    Jeffrey Brands
153    Iwan Terscheggat
134    Rico Dera
120    Mitchell van der Elst
116    Jimmy van Schie
116    Iwan Terscheggat
114    Benito van de Pas
112    Davy Verkooijen
105    Randy Hendrick
104    Davy Verkooijen
101    Benito van de Pas
100    Randy Hendrick
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws