Bjorn Fransen wint eerste R.D.B. jeugdranking, Lars Fransen gooit 170 finish Ranking nieuws
Ranking nieuws

Bjorn Fransen wint eerste R.D.B. jeugdranking, Lars Fransen gooit 170 finish

Bjorn Fransen wint eerste R.D.B. jeugdranking, Lars Fransen gooit 170 finish

In totaal telde deze eerste jeugd ranking 13 deelnemers. Alle 4 de klassen werden door elkaar geloot, junioren 15-18 jaar, aspiranten tot en met 14 jaar, meisjes en de nieuwe klasse Mini’s. Deze laatste is speciaal voor beginnende darters. Zij kunnen er zelfs voor kiezen op een aangepaste baan te gooien. Bij deze hangt het bord iets lager. Dit hebben we de eerste keer bewerkstelligt door er een podium voor te plaatsen, en de afstand is ietsjes korter tot het bord. Het kon dus voorkomen dat één wedstrijd op 2 banen werd gegooid. in de praktijk maakte het weinig uit en de spelers en toeschouwers genoten van het nieuwe fenomeen.

In de poulefase was het meteen Lars Fransen die aangeeft hoe hoog het niveau van de R.D.B. jeugd is tegenwoordig want na Justin 2 weken geleden is het hem nu ook gelukt om de hoogste finish van 170 op het bord te toveren. Het was de ongelukkige Roy Albers die hem alweer om de oren kreeg. Anders gezegd, ze hebben 170 nodig van Roy te winnen. In de halve finale van de verliezersronde werd de beslissing gemaakt wie er het beste bij de meisjes zou worden. Met 3-0 was Marilou nog een maatje te groot voor Kaylee. Marilou won daarna ook nog de verliezersfinale met 3-0 van Justin. In de halve finale van de winnaarsronde kwam de beslissing van de aspiranten. Hier won Lars met 4-2 van de nog onbekende Martijn. Deze laatste is ook weer een aanwinst voor onze R.D.B. De andere halve finale ging tussen de junioren Bjorn en Senny die met 4-1 door Bjorn werd gewonnen. Een ware broederstrijd in de eerste finale van de jeugdranking. Bjorn nam een snelle 3-0 voorsprong voordat Lars zijn eerste leg op het scorebord brengt. Bjorn verdedigd zijn voorsprong met goed en gedegen spel en wint uiteindelijk met 5-2. Nu moest er nog een beslissing komen bij de Mini’s. Kyana en Rick streden in een beslissing leg wie de eerste winnaar zou worden. En het was Rick die net iets eerder de dubbel kon vinden.

De volgende jeugdranking zal worden gespeeld op zaterdag 30 oktober.

Bijzonderheden 1e jeugdranking:

180-ers
Bjorn Fransen 2x
Lars Fransen 1x
Marilou Daamen 1x

100+ finish
Lars Fransen 170
Bjorn Fransen 121
Bjorn Fransen 100

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws