Dennis te Kloese wint 11e No-Score zomerranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Dennis te Kloese wint 11e No-Score zomerranking

Dennis te Kloese wint 11e No-Score zomerranking

Bij de heren was het weer dringen om een plekje in de felbegeerde finale. Gelukkig mag je een slippertje maken in het dubbel knock-out systeem waardoor de kin van onze verliezende darters niet direct op de tenen valt. In een altijd sterk deelnemersveld mag je weinig foutjes maken. Waar je menig toernooi met constant 60 te scoren kan winnen moet je in Den Bosch triples scoren en de buitenste ring weten te vinden. Verschrikkelijk mooie wedstrijden worden er afgewerkt, wedstrijden die op geen enkel podium zouden misstaan! Volgende week spelen we alweer de laatste voorronde waarna 24 geplaatste spelers een gooi doen naar de titel winnaar No-Score zomerranking 2009. De prijzenpot zal ongeveer € 1850 bevatten.

Volgende week de laatste kans om nog een plaatsje te bemachtigen bij de laatste 24, voor Dennis te Kloese, Bobby Biemans, Tim Fonteijn, Ruzdga Hopic om maar enkele namen te noemen zijn er zeker nog kansen. Robert Treffers, Ron Schouten, Vincent Verweij en Wouter Vaes balanceren op het randje. Volgende week dinsdag valt de beslissing welke 24 toppers deel mogen nemen aan de eindronde. Op 1 september start No-Score weer met de reguliere ranking, 6 voortoernooien met een eindronde.

Dennis te Kloese plaatste zich rechtstreeks voor de finale door Andries Sterk, Vincent van Gemen, Rico Dera, Roy Hamers, Achmed Ahmaddi en in de finale winnaarskant de Belg Patrick Bulen naar de reserve bank te sturen. De tegenstander van Mr Beanie moest uit de verliezerkant komen, mooie en spannende wedstrijden met uiteindelijk maar een speler die mocht aantreden tegen te Kloese.

Jelle Klaasen werd uitgeschakeld door Toon Greebe in een hele spannende wedstrijd waarin beide heren elkaar geen kansjes gaven voor een begeerde break. Greebe in het voordeel omdat hij de pot was begonnen en dus mocht afmaken. Een ronde verder was Roy Hamers een maatje te groot voor Greebe, Hamers wist uit te lopen naar 2-0 maar Greebe vocht zich terug tot 2-2 in de beslissende leg maakte Hamers het karwei af. Deze uit Eindhoven afkomstige Hamers verloor op zijn beurt weer een ronde verder van Ahmed Ahmaddi. Deze altijd goed gemutste Ahmaddi wist op zijn sandalen Hamers te kloppen. Pedro Heijnen werd gestopt door Gino Vos bij de laatste 8 en voor Braullio Roncero viel het doek tegen Vos bij de laatste 6.

AhmedAhmaddyVan de 58 deelnemers waren er nog 4 over Ahmed Ahmaddi, Patrick Bulen, Gino Vos en Dennis te Kloese. Ahmaddi had waarschijnlijk toch last gekregen van zijn sandalen, hij wist het niet erg lastig te maken voor Gino Vos (1-3) Een ronde verder kon ook de vrolijke Belg Bulen The Fox niet stoppen, Vos won met 3-0. Het was duidelijk Gino Vos uit Oss was de tegenstander van de boomlange reus uit Silvolde.

In de eerste finale (best of 7) ging te Kloese als een pijl uit een boog van start, hij is verantwoordelijk voor de eerste break door 120 te finishen en met een 14 darts leg Vos te laten weten, ik ben er klaar voor... Vos breekt meteen terug waarna de wedstrijd redelijk gelijk op gaat, goeie legs wisselde beide heren af met wat mindere legs. Met de teller op 3-3 mag Vos beginnen aan de beslissende leg die hij met 15 darts keurig afwerkt. 4-3 in het voordeel van Vos waardoor een tweede finale gespeeld moet worden.

In de tweede finale geven beide heren hun eigen legs niet af. Mr Beanie weet goed te scoren maar laat veel kansen liggen op de dubbels. Uiteindelijk met de stand op 3-3 mag te Kloese beginnen. Na 12 pijlen staat te Kloesen op 71 die hij nu het moet keurig weet te verzilveren. Met 4-2 wint Dennis te Kloese voor de eerste keer de No-Score dinsdagavond ranking in Den Bosch.

9e/12e plaats
Davy Verkooijen 2 3 Roy Hamers
Jelle Klaasen 2 3 Toon Greebe
Pedro Heijnen 3 1 Jordy Terburg
Gino Vos 3 0 Kevin Larijs
7e/8e plaats
Roy Hamers 3 2 Toon Greebe
Pedro Heijnen 1 3 Gino Vos
5e/6e plaats
Roy Hamers 1 3 Achmed Ahmaddi
Braulio Roncero 1 3 Gino Vos
4e plaats
Achmed Ahmaddi 1 3 Gino Vos
3e plaats
Patrick Bulen 0 3 Gino Vos
Finale
Dennis te Kloese 4 3 Gino Vos
Winnaar
Dennis te Kloese

Link naar de rankingstand

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws