Greebe wint ook in Den Bosch bij No-Score Ranking nieuws
Ranking nieuws

Greebe wint ook in Den Bosch bij No-Score

Greebe wint ook in Den Bosch bij No-Score

De hoogste finish werd gegooid door Jelle Klaasen en Hermie van Orsouw. Beide wisten 167 te finishen met 3 darts. Achmed Ahmaddi dacht met 152 een eind op weg te zijn...

Jeugdtalent en speler van het Nederlandse jeugdteam Jeffrey Sparidaans wist tot de laatste 6 te komen waar El Matador hem stopte. Benito vd Pas werd net voor het podium gestopt door dezelfde Klaasen. Debuterende Belg Johnny Petermans werd gestopt door Ahmaddi bij de laatste 12 en collega zuiderbuur Patrick Bulen kwam dit keer niet verder dan de laatste 32 waar Michael Peters te sterk was. Bulen staat wel 9e op de No-Score ranking en is daarmee de beste Belg.

Gisteren wist Toon Greebe te winnen in Beuningen van Jelle Klaasen, dit keer stonden beide PDC giganten oog in oog aan de No-Score oche. Greebe wist zich rechtstreeks te plaatsen door de finale winnaarsronde te winnen van Braullio Roncero met 3-0. El Matador heeft zich via de verliezerronde een weg gebaand naar de finale.

Jelle Klaasen werd gestopt door Braullio Roncero in de winnaarssheet maar won wel aan de verliezerklant van Jeffrey Sparidaans, Benito vd Pas en in de herkansing van Braullio Roncero. Deze uit Spanje afkomstige Roncero wist het Klaasen wel lastig te maken. Roncero kwam met 2-0 voor waarna hij 6 wedstrijdpijlen miste tegen Klaasen, El Matador profiteerde en maakte met een 116 finish 2-1 en vervolgens in een bliksem snelle wedstrijd 2-2 waarna Klaasen met 16 pijlen een einde maakte aan Roncero. (2-3)

De finale Klaasen - Greebe was niet spectaculair maar degelijk. In het eerste treffen werd het 4-1 voor Klaasen. El Matador noteerde wel een 167 finish in de 3e leg. De tweede finale, wederom een best of 7, bracht wat meer spanning maar dan met name voor de vrijwillige schrijver Jordy Many die door een bouncer van Greebe bijna een oorbel erbij kreeg in de vorm van een dartpijl. Uiteindelijk wist Toon Greebe met 4-2 deze voorronde van de dinsdagavond ranking bij No-Score te winnen.

Na 7 voorrondes en nog 5 te gaan voor de grandfinale loopt de prijzenpot voor de 24 geplaatste spelers lekker op. Naar verwachting zal er minimaal €1600 te verdelen zijn.

De 7e voorronde:

1. Toon Greebe

2. Jelle Klaasen

3. Braullio Roncero

4. Benito vd Pas

9e/12e plaats
Johnny Petermans 0 3 Achmed Ahmaddi
Hermie van Orsouw 1 3 Benito van de Pas
Jordy Terburg 3 0 Danny de Haas
Davy Verkooijen 1 3 Jeffrey Sparidaans
7e/8e plaats
Achmed Ahmaddi 1 3 Benito van de Pas
Jordy Terburg 2 3 Jeffrey Sparidaans
5e/6e plaats
Benito van de Pas 3 2 Walter de Kort
Jelle Klaasen 3 1 Jeffrey Sparidaans
4e plaats
Benito van de Pas 0 3 Jelle Klaasen
3e plaats
Braullio Roncero 2 3 Jelle Klaasen
Finale
Toon Greebe 4 2 Jelle Klaasen

Tussenstand
1 Jelle Klaasen 79
2 Braulio Roncero 76
3 Toon Greebe 74
4 Benito van de Pas 61
5 Gino Vos 40
6 Jordy Terburg 39
7 Walter de Kort 39
8 Christiaan van Overdijk 37
9 Patrick Bulen 34
10 Roy Hamers 33
meer…

Dinsdagranking/14-07-2009/{/vsig}

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws