Hermie van Orsouw wint finaledag maandagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Hermie van Orsouw wint finaledag maandagranking

Hermie van Orsouw wint finaledag maandagranking

Wat een heerlijke finale dag in café de Vrijboom. Iedereen komt met een smile binnen en feliciteert elkaar met de behaalde overwinning van Oranje die middag. En het kon alleen nog maar beter worden want iedereen heeft natuurlijk prijs op deze finale avond. Helaas waren er wat afzeggingen zodat de poules niet helemaal vol kwamen te zitten zoals gebruikelijk. Meest in het oog springende afwezige was Jelle Klaasen die zijn geluk aan het beproeven is in Las Vegas. En niet zonder succes kan ik u melden. Meer hierover kunt u lezen op

In de B-klasse ging men van start in 2 poules van 4 om te bepalen wie er naar de halve finales mochten gaan. De eerste halve finale ging tussen Edgar Zweers en Huub Roubos. Deze werd door Edgar gewonnen met 3-1. De andere halve finale werd gewonnen door Roy ter Locht die Jörgen de Wildt uit de finale wist te houden met dezelfde cijfers 3-1. In de finale kon Roy niet meer in zijn ritme komen en werd met 4-1 verslagen door Edgar die hiermee de B-klasse op zijn naam wist te schrijven.

In de A klasse ging de eerste halve finale tussen Hermie van Orsouw en Rico Dera. Rico wist een snelle break te maken maar kon uiteindelijk de partij niet naar zich toe trekken en verloor nipt met 5-4. De andere halve finale ging tussen Arno Westendorp en Toon Greebe. Toon liet Arno bij een 4-0 voorsprong nog dichterbij komen maar na 2 legs vond Toon het genoeg en won met 5-2. De finale was zéér spannend alle 2 stonden ze op hun eigen leg sterk te gooien en lieten geen ruimte voor een break. Pas bij 5-4 voor Hermie was het Hermie die voor het eerst de eindranking naar zich toe trekt met 6-4. Ook was het Hermie die deze avond de hoogste finish op zijn naam schreef namelijk 170. Ook heeft hij de meeste 180-ers gegooid deze avond met 7 stuks.

Aankomende maandag, 5 juli, gaan we aan de 8ste ranking beginnen. Deze zal bestaan uit 18 open toernooien en 1 gesloten toernooi op maandag 13 december. Op de maandagen: 19-26 juli en 2-9-16 augustus zullen er geen ranking toernooien gespeeld worden. Alle andere maandagen wel! Totaal prijzengeld zal deze finale ranking omhoog gaan van € 950,00 naar € 1400,00. Café de Vrijboom zal weer garant staan voor dit prijzengeld. Afgelopen ranking april – juni heeft Mathijn er € 47,50 bijgelegd zodat de 9 darter pot op peil blijft. Sterker nog, door niet afgehaald prijzengeld en niet op komen dagen van een paar spelers is deze opgelopen met € 60,00 naar € 223,00.

Bijgevoegd reglement 8ste ranking. Mocht U dit verslag lezen op Dartfreakz en of BrabantBoel site en U wilt dit reglement ook krijgen stuur dan een verzoek naar [email protected]

Winnaarsronde
Winnaarsronde - 1e en 2e plaats
Hermie van Orsouw Toon Greebe 6 - 4

Winnaarsronde - Halve finale
Toon Greebe Arno Westendorp 5 - 2
Hermie van Orsouw Rico Dera 5 - 4

Winnaarsronde - Laatste 8
Lars Fransen Arno Westendorp 1 - 4
Patrick van Olderen Hermie van Orsouw 1 - 4
Brian van de Steen Rico Dera 2 - 4
Toon Greebe Danny Klompenburg 4 - 1

Winnaarsronde - Laatste 16
Hermie van Orsouw Bjorn Fransen 3 - 1
Jordy Terburg Brian van de Steen 2 - 3
Rico Dera Frank Hoelen 3 - 0
Patrick van Olderen Patrick Blom 3 - 1
Toon Greebe Danny Gietman 3 - 0
Danny Klompenburg Erik Hartendorf 3 - 0
Erik van Zanten Lars Fransen 1 - 3
Arno Westendorp Danny Janssen 3 - 1

Verliezersronde
Verliezersronde - 1e en 2e plaats
Edgar Zweers Roy ter Locht 4 - 1

Verliezersronde - Halve finale
Edgar Zweers Huub Roubos 3 - 1
Jörgen de Wildt Roy ter Locht 1 - 3

Hoogste Finishes:
170 van Hermie van Orsouw
157 van Brian van de Steen
130 van Erik Hartendorf

Meeste 180'ers:
7 van Hermie van Orsouw
6 van Toon Greebe
5 van Brian van de Steen

Tekst: Jos Megens

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws