Jelle Klaasen en Annet van Elten winnen 6e dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen en Annet van Elten winnen 6e dinsdagranking

Jelle Klaasen en Annet van Elten winnen 6e dinsdagranking

Met 57 deelnemers ging de laatste rankingavond van start. Sinds lange tijd was ook Davyd Venken weer van de partij en hij deed dit niet onverdienstelijk. Hij boekte overwinningen op o.a. Jeffrey Brands, Walter de Kort, Robert Treffers en Roy Hamers en strandde bij de laatste 8 tegen Tony West. Eimardo van Engelen maakte zijn debuut en wist het te schoppen tot de laatste 24. Hij wist eerder op de avond te winnen van Martin Quik en Walter de Kort, waarna hij onderuit ging tegen Christiaan van Overdijk. In de verliezersronde moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Toon Greebe. Het was Jelle Klaasen die zich een weg naar de finale vocht en die daarbij een slachtveld achter liet waarbij Gydo Meijer, Ronald Voogd, John de Kruijff, Michael van Oosterhout en Ruzdya Hopic het moesten ontgelden. In de verliezersronde kwamen Tony West, Gino Vos, Davyd Venken, Roy Hamers, Henri van Es, Ron Schouten, Jeffrey Sparidaans, John de Kruijff, Christiaan van Overdijk, Michael van Oosterhout en Ruzdya Hopic tot de laatste 12. Tony West en Jeffrey Sparidaans kwamen als winnaars uit de verliezersronde en mochten met elkaar de strijd aangaan voor een podiumplaats. De jonge Tilburger moest het ontgelden en de ervaren Engelsman won met 3-0. Voor een plaats in de finale ging het duel tussen Tony West en Ruzdya Hopic. Bij een 2-2 tussenstand krijgen beide spelers wedstrijdpijlen die ze niet verzilverden. Tony wist zijn zenuwen in bedwang te houden en gooide uiteindelijk de winnende pijl waarmee hij zich plaatste voor de finale tegen Jelle Klaasen. Beide heren maakte er weer een waar spektakel van en het publiek werd o.a. getrakteerd op een 11-darter uit de hoge hoed van Tony West. Het was Jelle die bij een 3-2 voorsprong kansen kreeg om de wedstrijd te besluiten maar de dubbel 10 bleek hem deze avond niet goed gezind. The Tornado wist terug te komen tot 3-3, waarna hij de eerste finale met 4-3 won. Er diende dus nog een beslissende tweede finale te worden gespeeld. In deze tweede finale waren de rollen omgedraaid en was het Tony West die een 3-1 voorsprong nam. Al snel mocht hij gaan aanleggen voor een 170-finish om daarmee de hoogste finish van de avond te noteren en daarmee de wedstrijd in stijl af te sluiten. Dit bleek iets te veel van het goede want nadat hij twee keer triple 20 had gevonden werd de bullseye gemist. Jelle Klaasen kwam terug tot 3-2 waarna Tony wederom de kans kreeg om de overwinning binnen te slepen met een 100+ finish. Dit keer stond hij op 126 en nadat hij een single 19 en een triple 19 had geraakt was het wederom de bullseye die werd gemist. Wederom profiteerde Jelle die er 3-3 van maakte waardoor alles aankwam op één beslissende leg. The Matador hield zijn hoofd koel en pakte de overwinning van de avond door de wedstrijd af te sluiten met een 74-finish. Hij noteerde hierbij een gemiddelde van 91,78 tegen een gemiddelde van 88,84 voor Tony West.

Bij de dames kende we één debutante in de vorm van Wilke Heijnemans. Ze kende een goed debuut en boekte overwinningen op Annet van Elten, Melissa Jacobs en Angela van der Meijden. Voor een plaats in de finale mocht ze aanleggen tegen Marilou Daamen die eerder op de avond overwinningen boekte op Sabine van Oijen, Charona de Laat en Daphne Brynaert. Wilke moest Marilou hierin laten voorgaan die zich met een 3-1 overwinning verzekerde van een finaleplek. In de verliezersronde bleek Annet van Elten de sterkste met overwinningen op Macy Netten, Charona de Laat, Angela van der Meijden en Daphne Brynaert. Ze mocht het daarom opnemen tegen Wilke Heijnemans om te strijden voor een finaleplaats. Nadat een eerdere confrontatie die avond eindigde in een 3-1 overwinning voor Wilke waren de rollen nu omgedraaid en won Annet met 3-1. Niet voor het eerst zou de finale dus plaatsvinden tussen Marilou en Annet. In deze finale kon Marilou het even niet bijbenen en ze zag deze dan ook met 4-2 naar haar opponent gaan. Ze kreeg echter een herkansing in de tweede finale maar deze kans werd niet gegrepen. De tweede finale eindigde ook in 4-2 in het voordeel van Annet die daarmee haar derde overwinning op rij pakte.

Er werden in totaal 80 stuks aan 180-ers gegooid waarbij Tony West met maar liefst 17 stuks het record van Jerry Hendriks evenaart. Op afstand volgden Jelle Klaasen met 7 stuks en Davyd Venken en Robert Treffers met ieder 5 stuks. In het damestoernooi slaagden Charona de Laat en Wilke Heijnemans erin om een 180-er te noteren. De hoogste finish van de avond werd gegooid door Gilbert van der Meijden met een 161-finish. Naast deze 161-finish wist Gilbert deze avond ook een 130-finish en een 128-finish te gooien.

De zesde rankingavond is een feit en dus zijn de spelers voor de eindronde bekend. Voor het eerst kennen we een gedeelde 24e plaats bij de heren en een gedeelde 8e plaats bij de dames. Vandaar dat we deze eindronde zullen aanvangen met 25 heren en met 9 dames. De namen die we volgende week graag verwelkomen zijn Jelle Klaasen Toon Greebe, Ron Schouten, Rico Dera, Roy Hamers, Christiaan van Overdijk, Djimmy van Mol, Benito van de Pas, Michael van der Ven, Jeffrey Sparidaans, Davy Kardinaal, Henri van Es, Jurrian van Os, Jerry Hendriks, Bas van Laarhoven, Ricardo Hartjes, Ronald Voogd, Randy Hendrick, Gino Vos, Leo Hendriks, Dave van de Lee, Robert Treffers, John de Kruijff, Jimmy van Schie, Tony West, Annet van Elten, Marilou Daamen, Macy Netten, Marjolein Voogd, Sylvia van de Pas, Charona de Laat, Angela van der Meijden, Sabine van Oijen en Daphne Brynaert.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws