Jelle Klaasen wint eerste ranking in een waanzinnige finale Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen wint eerste ranking in een waanzinnige finale

Jelle Klaasen wint eerste ranking in een waanzinnige finale

Met 55 deelnemers ging de eerste No-Score Dinsdagranking van start. In het herentoernooi was het Jelle Klaasen die zich ongeschonden wist te plaatsen voor de finale. Hij boekte overwinningen op Martin Quik, Wouter Vaes, Andries Sterk, Gaston Meunier, Benito van de Pas en Dave van de Lee. De uit Oss afkomstige Dave van de Lee kende een zeer sterke avond en rekende eerder af met Robert Treffers, Jimmy van Schie, Henri van Es en Hermie van Orsouw. De personen die de laatste 12 wisten te halen waren Leo Hendriks, Christiaan van Overdijk, Jimmy van Schie, Gaston Meunier, Andries Sterk, Henri van Es, Ron Schouten, Rico Dera, Benito van de Pas, Hermie van Orsouw, Dave van de Lee en Jelle Klaasen. Jimmy van Schie maakte een sterke rentree. Hij boekte overwinningen op o.a. Toon Greebe, Gaston Meunier, Leo Hendriks en Benito van de Pas. Hij zou uiteindelijk op de vierde plaats eindigen omdat hij onderuit ging tegen Hermie van Orsouw. De 19-jarige Hermie van Orsouw was in goede doen en versloeg Rico Dera en Jimmy van Schie in twee mooie wedstrijden. Voor een plaats in de finale mochten Dave van de Lee en Hermie van Orsouw het tegen elkaar opnemen. Hermie gaf hierbij een 1-0 voorsprong uit handen en zag Dave van de Lee er met 3-1 vandoor gaan waarbij hij een 141-finish gooide voor de wedstrijd.

De finale werd gespeeld tussen Jelle Klaasen en Dave van de Lee. The Matador opende de wedstrijd in een ongekende leg met 140, 180, 177 en stond daarmee na negen pijlen al op dubbel 2. De leg zou uiteindelijk met een 12-darter worden besloten. De tweede leg opende Jelle Klaasen met 180, 180 en het leek erop dat de 9-darter dan eindelijk zou gaan vallen op een waarde van 450 euro. De zevende pijl zat ook midden in de triple 20, maar de triple 19 werd vervolgens nipt gemist. Met zijn laatste pijl gooide Klaasen wederom een triple 20 waardoor hij dit keer na 9 pijlen op dubbel 1 stond. Deze leg werd dan ook gepakt met een 10-darter en het gemiddelde stond daarmee op dat moment op 136,64. Hiermee lag hij op koers om het gemiddelde van 125,25, dat hij onlangs bij de maandagranking wist te gooien, te verbreken. In de twee daaropvolgende legs wist The Matador nog een 180-er te noteren en hij won de wedstrijd overtuigend met 4-0, maar het gemiddelde was in de laatste twee legs teruggezakt naar 111,33.

Bij de dames een aantal nieuwe gezichten waaronder Caitlin Stavast, Nancy Waldram en Sylvia van de Pas. Marilou Daamen wist zich te plaatsen voor de finale door overwinningen op Caitlin Stavast, Macy Netten en Annet van Elten. Voor een plaats op het podium streden Macy Netten, Marjolein Voogd, Nancy Waldram, Caitlin Stavast en Sylvia van de Pas. Marjolein Voogd slaagde erin om zich een weg terug te vechten naar het podium door overwinningen op o.a. Caitlin Stavast en Macy Netten en mocht daarom aanleggen tegen Annet van Elten voor een plaats in de finale. In een confrontatie eerder op de avond was het Annet van Elten die met 3-0 won, echter waren dit keer de rollen omgedraaid en trok Marjolein Voogd aan het langste eind met 3-1. In de finale tegen Marilou Daamen kon Marjolein Voogd echter geen vuist meer maken en met een 4-0 overwinning won Marilou de eerste rankingavond.

Jelle Klaasen wint eerste ranking in een waanzinnige finale

Er werden maar liefst 20 finishes gegooid van 100 of meer. Vijf minuten na aanvang van het toernooi gooide Henri van Es al een 154-finish uit waarmee de toon was gezet. Lange tijd bleef de finish staan en dichterbij dan een 141-finish van Dave van de Lee en een 145-finish van Jimmy van Schie leek men niet te komen. Totdat Barry Zander om de hoek kwam kijken met een 156-finish en daarmee Henri van Es voorbij ging. Daarnaast waren er 28 heren die minstens één 180-ers wisten te noteren en samen waren ze goed voor in totaal 67 maximale scores. De lijst werd aangevoerd door Jelle Klaasen met 8 stuks, gevolgd door Ron Schouten met 7 stuks en Christiaan van Overdijk met 6 stuks.

Volgende week staat de tweede ranking op het programma. Inschrijven is mogelijk tot 19:15 uur, aanvang om 19:30 uur. Voor de actuele rankingstand klik hier.

100+ finishes 180-ers
156 Barry Zander
154 Henri van Es
145 Jimmy van Schie
141 Dave van de Lee
128 Hermie van Orsouw
121 Christiaan van Overdijk              
119 Ricardo Hartjes
117 Levy Frauenfelder
117 Jimmy van Schie
115 Arjan Verwijk
112 Rico Dera
110 Jelle Klaasen
108 Barry Zander
108 Walter de Kort
106 Henri van Es
104 Wouter Vaes
101 Jimmy van Schie
100 Udo van Reugel
100 Hermie van Orsouw
100 Toon Greebe
8 Jelle Klaasen
7 Ron Schouten
6 Christiaan van Overdijk             
4 Dave van de Lee 
3 Hermie van Orsouw
3 Andries Sterk
3 Arjan Verwijk
3 Roy Hamers
3 Rico Dera
2 Jimmy van Schie
2 Walter de Kort
2 Leo Hendriks
2 Jeroen Hendricks
2 Kevin Swinkels
2 Henri van Es
2 Benito van de Pas
2 Ronald Voogd
1 Toon Greebe
1 Henk Verweij
1 Davy Kardinaal
1 Barry Zander
1 Gaston Meunier
1 Ricardo Geerts
1 Jaimie Fambach
1 Wouter Vaes
1 Jurrian van Os
1 Robert Treffers
1 Ruzdya Hopic

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws