Jerry Hendriks wint laatste dinsdagranking, Rico Dera runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jerry Hendriks wint laatste dinsdagranking, Rico Dera runner-up

Jerry Hendriks wint laatste dinsdagranking, Rico Dera runner-up

Met 35 deelnemers ging de laatste ranking van start waarna de balans is opgemaakt om te zien wie zich hebben geplaatst voor de eindronde. Onverwacht bezoek was er in de vorm van de Engelse topspeler Alan Norris. Tot opluchting van enkele deelnemers nam hij geen deel aan de ranking maar kwam hij zijn geluk beproeven aan de pokertafel. Rico Dera kende een goed begin van de avond en plaatste zich rechtstreeks voor de finale door overwinningen op Christiaan van Overdijk, Oswin Streden, Walter de Kort, Ruzdya Hopic en Jerry Hendriks. Venlonaar Jerry Hendriks won op zijn beurt eerder van Martin Pieters, Randy Hendrick, Gino Vos en Roy Hamers. Gino Vos kende eveneens een sterke avond en noteerde gedurende de avond maar liefst vijf 100+ finishes waaronder twee keer een 156-finish. Hij wist via de verliezersronde alsnog het podium te halen door overwinningen op Jeroen van Elzen, Jelle Klaasen, Ruzdya Hopic en Roy Hamers. De strijd om de finaleplaats werd gestreden tussen Gino Vos en Jerry Hendriks. Met een 3-1 overwinning plaatste Jerry zich voor de finale en mocht voor de winst gaan spelen tegen Rico Dera. Een spannende eerste finale werd met 4-3 gewonnen door Jerry Hendriks waardoor het aankwam op de beslissende tweede finale. Deze werd met 4-2 eveneens gewonnen door Jerry die daarmee de avond op zijn naam schreef.

Het damestoernooi kende met 4 dames wederom een lage opkomst waardoor er in overleg met de speelsters is besloten om deze week al gebruik te maken van een poulesysteem. Dit bleek goed in de smaak te vallen aangezien alle dames minstens vier wedstrijden speelden. Annet van Elten plaatste zich voor de finale door al haar poulewedstrijden te winnen en Tonnie van de Kallen verzekerde zich met een tweede plaats in de poule ook van een podiumplaats. Lynn Taeymans en Betty Lentink eindigden als derde en vierde in de poule en mochten daarom met elkaar de strijd aangaan. Eerder won Betty al in de poulewedstrijd van Lynn en met een 3-2 overwinning won ze nu opnieuw. Ze won vervolgens met 3-0 van Tonnie van de Kallen waardoor ze in de finale mocht aantreden tegen Annet. Betty Lentink bleek echter nog op stoom en won de eerste finale met 4-0 waarna het aankwam op de tweede finale. Bij een 3-3 tussenstand werd de laatste leg beslissend welke werd gepakt door Annet die hiermee alsnog de avond op haar naam schreef.

Jerry Hendriks wint laatste dinsdagranking, Rico Dera runner-up

De hoogste finish van de avond kwam op naam van Gino Vos die maar liefst twee keer een 156-finish wist te noteren. Daarnaast gooide hij ook nog een 116-finish, 104-finish en 101-finish. Gerard de Jong noteerde een 118-finish en in het damestoernooi was er een 115-finish voor Lynn Taeymans. Rico Dera en Ron Schouten wisten de meeste 180-ers te noteren met ieder 7 stuks, gevolgd door Gino Vos, Jelle Klaasen en Walter de Kort met allen 5 stuks.

Volgende week is het weer tijd voor de eindronde waarna de nieuwe rankingreeks van 10 rankingavonden van start gaat. De deelnemers die zich hebben verzekerd van een ticket voor de eindronde zijn:

Heren:

Jelle Klaasen

Rico Dera

Ruzdya Hopic

Roy Hamers

Ron Schouten

Jerry Hendriks

Christiaan van Overdijk

Gino Vos

Walter de Kort

Kevin Swinkels

Andries Sterk

Gerard de Jong

Randy Hendrick

Sven Wens

Martin Pieters

Oswin Streden

Patrick Meeus

Michael van der Heijden

Junni Ruiter

Johan Kersbergen

Teun van Iperen

Jordy Waalboer

Koen van Engeland

Stefan Fabrie

Dames:

Annet van Elten

Lynn Taeymans

Tonnie van de Kallen

Betty Lenting

Lindsy Kremers

Macy Netten

Inge van Genegten

Annemarie Sluimer

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws