Kim Huybrechts en Annet van Elten winnen 1e dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Kim Huybrechts en Annet van Elten winnen 1e dinsdagranking

Kim Huybrechts en Annet van Elten winnen 1e dinsdagranking

De zomervakantie zit er weer op en dus begon de eerste reguliere dinsdagranking weer. Met 40 deelnemers was er een rustige opkomst maar omdat er een gegarandeerde prijzenpot van 150 euro wordt aangehouden zijn er toch leuke prijzen te verdienen. In het herentoernooi was Kim Huybrechts niet te stoppen en door overwinningen op Bram de Jong, Jelle Klaasen, Jerry Hendriks, Wouter Vaes en Toon Greebe plaatste hij zich rechtstreeks voor de finale. In de verliezersronde werden ook veel spannende wedstrijden gegooid waarbij de partij tussen Ron en Schouten en Siebe Sluiter noemenswaardig is. Zoals bekend staat er een mooi bedrag op het gooien van een 9-darter dat inmiddels alweer is opgelopen naar 650 euro. Deze werd niet gegooid maar Ron Schouten slaagde er wel in om via 180, 140, 131 en bullseye een 10-darter te produceren. Jerry Hendriks boekte deze avond overwinningen op Dave van de Lee, Oswin Streden, Jeffrey Sparidaans, Davy Cardinaal en Wouter Vaes en bereikte daarmee de laatste 4. Rico Dera won op zijn beurt van Siebe Sluiter, Jeffrey Sparidaans, Michael van Oosterhout en Jelle Klaasen en mocht daarom aanleggen tegen Jerry Hendriks voor een podiumplek. De wedstrijd liep uit naar een 2-2 tussenstand waarna het Rico Dera was die zijn koelte behield en de wedstrijd winnend afsloot. Voor een finaleplaats mochten teamgenoten Toon Greebe en Rico het tegen elkaar opnemen. Met een 3-0 overwinning voor de uit Empel afkomstige Rico Dera plaats hij zich voor de finale waar Kim Huybrechts hem stond op te wachten. Kim Huybrechts kende een sterke avond en zette dit in de finale door. Rico Dera wist nog tegengas te geven maar de finale werd uiteindelijk met 4-2 gewonnen door Kim Huybrechts.

In het damestoernooi wist Marilou Daamen in haar eerste wedstrijd voor een stunt te zorgen door een 141-finish te noteren. Voor een lange tijd was dit de hoogste finish van de avond maar uiteindelijk slaagde één van de heren erin om deze alsnog voorbij te streven. De dame die zich rechtstreeks plaatste voor de finale was Annet van Elten door overwinningen op Betty Lentink, Melissa Jacobs en Marilou Daamen. In de verliezersronde streden Lynn Taeymans, Tonnie van de Kallen, Betty Lentink, Melissa Jacobs en Daphne Brynaert voor een podiumplek. Betty Lentink bleek deze avond de sterkste van het stel en plaatste zich voor het podium. Voor een finaleplek mocht ze spelen tegen Marilou Daamen. Al snel kwam Marilou op een 2-0 voorsprong maar ze verzuimde het om de wedstrijd uit te gooien. Haar tegenstandster kwam terug in de wedstrijd zorgde voor een verrassing door alsnog de wedstrijd winnend af te sluiten. De finale werd dus gespeeld tussen Annet van Elten en Betty Lentink. Een eerdere confrontatie die avond eindigde nog in een spannende 3-2, maar ditmaal was er sprake van eenrichtingsverkeer en ging de winst met 4-0 naar Annet van Elten.

Kim Huybrechts en Annet van Elten winnen 1e dinsdagranking

Zoals hierboven genoemd stond er voor een lange tijd een dame aan kop met de hoogste finish van de avond. De 141-finish van Marilou Daamen werd uiteindelijk ingehaald door een 170-finish van Roy Hamers. We zijn even de geschiedenisboeken ingedoken en nu blijkt dat op 9 februari eerder dit jaar voor de eerste en tot nu toe enige keer de hoogste finish naar een dame is gegaan. Toen was het wederom Marilou Daamen die erin slaagde om een 170-finish te noteren en daarmee alle heren voor bleef. Ditmaal werden er 44 maximale scores genoteerd waarbij Jelle Klaasen en Jerry Hendriks er ieder 6 noteerde gevolgd door Jeffrey Sparidaans met 4 stuks.

Volgende week staat de tweede dinsdagranking op het programma. Voor spelers die de eerste ranking hebben gemist en zich toch willen plaatsen voor de eindronde zal deelname vanaf aanstaande dinsdag van groot belang zijn. Voor de actuele rankingstand klik hier.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws