Ron Schouten wint finaledag CHC dinsdagranking, Greebe tweede Ranking nieuws
Ranking nieuws

Ron Schouten wint finaledag CHC dinsdagranking, Greebe tweede

Ron Schouten wint finaledag CHC dinsdagranking, Greebe tweede

Zoals gebruikelijk werd de elfde cyclus van de Dinsdagavond Ranking afgesloten met een finaleavond. 16 darters hadden zich geplaatst voor deze avond, daarnaast hadden 2 darters buiten de top 16 voldaan aan het vereiste aantal deelnames aan de ranking, waardoor ook zij geplaatst waren. Door de afwezigheid van lijstaanvoerder Dimitry Holowacky (vakantie) en doordat de nummer 17 niet kon verschijnen, mocht reserve Wesley Kradolfer op komen draven.

De achttien aanwezige spelers werden verdeeld in twee poules van 4 en twee poules van 5. Van de poule gingen de bovenste twee spelers, en de nummer 3 uit een poule van 5, door naar de winnaarsronde. De overige acht spelers plaatsten zich voor de verliezersronde.

De uitslagen van de poules waren als volgend:
Poule 1:
1. Dennis Engelen
2. Wesley Kradolfer
3. Niels Veldhuizen
4. Tammo Kitslaar
5. Annemarie van Pouderooijen

Poule 2:
1. Ron Schouten
2. Toon Greebe
3. Joery van Ham
4. Richard Kroon

Poule 3:
1. Richard de Bie
2. Rene Trum
3. Peter de Jong
4. Kevin Stolzenbach
5. Dimitry van Boxel

Poule 4:
1. Leo Hendriks
2. Jordy Waalboer
3. Jeffrey Roos
4. Roy Chambon

Dit betekende in de winnaarsronde de volgende partijen en uitslagen:

Laatste 16:
Jordy Waalboer – Peter de Jong 4-2
Toon Greebe – Niels Veldhuizen 4-0

Laatste 8:
Jordy Waalboer – Dennis Engelen 4-3
Ron Schouten – Rene Trum 4-0
Toon Greebe – Richard de Bie 4-0
Leo Hendriks – Wesley Kradolfer 4-1

In de eerste halve finale nam Ron Schouten het op tegen Jordy Waalboer. Jordy wist op de beslissende momenten de dubbel niet te raken. Hierdoor kon Ron uitlopen naar een comfortabele 5-1 overwinning.

De tweede halve finale ging tussen Toon Greebe en Leo Hendriks. Deze partij bleek ook eenrichtingsverkeer te worden. Toon brak Leo direct met een 14-darter, om vervolgens zijn eigen leg binnen 15 pijlen te houden. In de derde leg bleef Toon boven de 100 gemiddeld gooien en maakte 3-0. Leo mistte in de vierde leg nog om terug te breken, waarna Toon met 5-0 doorstoomde naar de finale.

In de finale stonden dus Ron Schouten en Toon Greebe tegen elkaar. Ron startte goed in de eerste leg door twee keer 180 te gooien. Hij mist vervolgens zijn dubbel, Toon krijgt een kans, maar mist. Ron gooit vervolgens uit en de toon was gezet voor een hoogstaande finale… De legs erop lijkt Ron in te zakken, waarbij Toon goed blijft scoren. Toon houdt zijn eigen leg, breekt Ron om 2-1 voor te komen en houdt zijn eigen leg om 3-1 voor te komen. Ron mist vervolgens 122, waarop Toon Ron wederom breekt voor een 4-1 voorsprong. Hierop lijken de krachten bij Toon iets weg te vloeien en komt Ron weer terug in de wedstrijd. Ron breekt en houd zijn eigen leg om op een 3-4 achterstand te komen. Vervolgens gooit Toon in zijn eigen leg 180 en gooit voor de neus van Ron uit, om met 5-3 een leg verwijdert te zijn van de titel. Ron houdt zijn hoofd koel en pakt zijn eigen leg voor 4-5. Vervolgens weet Ron eindelijk weer een break terug te plaatsen met een 127 finish, hierop leek het verzet bij Toon gebroken. Ron mocht de laatste leg beginnen en gooit 174 om hem op dubbel 12 weg te zetten. En met de eerste matchdart van de avond pakt Ron met een zwaarbevochten 6-5 overwinning de titel van de elfde ranking cyclus…

In de verliezersronde werden de volgende partijen gespeeld:
Kwartfinale:
Tammo Kitslaar – Roy Chambon 3-1
Joery van Ham – Dimitry van Boxel 3-2
Richard Kroon – Kevin Stolzenbach 3-0
Jeffrey Roos – Annemarie van Pouderooijen 3-2

Laatste 4:
Joery van Ham – Tammo Kitslaar 4-2
Richard Kroon – Jeffrey Roos 4-1

Finale:
Joery van Ham - Richard Kroon 5-2

In de finale stonden wederom twee poulegenoten tegen elkaar, Joery van Ham en Richard Kroon. De eerste twee legs gaan met de darts mee. De derde leg weet Joery de breek te plaatsen en verzilvert hij deze in de vierde leg door 3-1 voor te komen. Vervolgens gaan er weer twee legs met de darts mee, maar uiteindelijk weet Joery bij een 4-2 voorsprong wederom een break te zetten om zo met 5-2 de verliezersronde op zijn naam te schrijven.

Nadat de kruitdampen van de finales waren opgetrokken was het tijd voor de prijsuitreiking van het seizoen zelf, en de finale avond. Van het seizoen vielen de volgende spelers in de prijzen:

Eerste plaats ranking – Dimitry Holowacky
Tweede plaats ranking – Tammo Kitslaar
Derde plaats ranking – Peter de Jong
Meeste 180s ranking – Leo Hendriks met 26 stuks
Hoogste finish ranking – Tammo Kitslaar met 164

Beste dame waren Annemarie van Pouderooijen. Zij was als enige dame geplaats voor de finaleavond en verloor nipt bij de kwartfinale van de verliezersronde.

Hoogste finish was een 160-finish van Toon Greebe, hij bleef hierbij nipt Dennis Engelen voor die 152 uitgooide. Er werden in totaal elf 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 156, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van minimaal 250 euro mee gaat naar de volgende rankingcyclus.

De meeste 180’ers werden gegooid door Toon Greebe met 4 stuks. Hij bleef hiermee Ron Schouten voor die er drie gooide. In totaal werd er achttien keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekent dat de pot van meer dan 625 euro mee gaat naar de volgende rankingcyclus.

Alle wedstrijden waren ruim voor 23:30 gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn dus ook ruim gehaald.

Volgende week rankingcyclus zal aan gaan vangen na de bouwvak op dinsdag 21 augustus, deze ranking zal wederom bestaan uit tien rankingavonden en een finaledag. De rankings vangen elke dinsdag aan om 19:30.

Voor overige data en bijzonderheden kijk op Facebook; CHC Darts of neem contact op met Leo Hendriks.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws