Ruzdya Hopic wint 2e dinsdagranking, Roy Hamers is runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

Ruzdya Hopic wint 2e dinsdagranking, Roy Hamers is runner-up

Ruzdya Hopic wint 2e dinsdagranking, Roy Hamers is runner-up

Ondanks de winterse omstandigheden op de weg en een Nederlandse dartavond op televisie waren er toch weer genoeg deelnemers aanwezig om er een mooie rankingavond van te maken. Overigens kon er tijdens de ranking op een groot scherm de vorderingen van onze landgenoten worden bijgehouden. We zagen helaas twee Nederlanders sneuvelen, maar Vincent van der Voort deed wat er van hem werd verwacht en plaatste zich voor de tweede ronde. Dan terug naar de dinsdagranking waar het niveau er niet minder om was en waar vijf spelers hun debuut maakten. Voor het eerst mochten we Jaimie Fambach, Steffan Kokkelink, Dennis Commissaris, Patrick van Zanten en Gerard Klijn welkom heten. Laatstgenoemde kende een sterk debuut en eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. Ook Steffan Kokkelink maakte een goede indruk en stuurde Gino Vos naar huis en noteerde bovendien de hoogste finish van de avond. Maar het was de altijd symphatieke Roy Hamers die zijn slag sloeg in het begin van de avond. Hij boekte overwinningen op Gino Vos, Jaimie Fambach, Ruzdya Hopic en Michael van de Ven waardoor hij zich rechstreeks had geplaatst voor de finale. In de verliezersronde herstelde Ruzdya Hopic zich met overwinningen op Oswin Streden, Gerard Klijn en Michael van de Ven waardoor hij alsnog de finale haalde. In de eerste finale liep de uit Eindhoven afkomstige Roy Hamers uit naar een 3-1 voorsprong en leek de strijd beslist. Ruzdya Hopic dacht hier echter anders over en wist de partij nog te keren en met een 4-3 overwinning een tweede finale eruit te slepen. Deze klap kwam Roy Hamers niet meer te boven en met een 4-0 overwinning in de tweede finale was het toch Ruzdya Hopic die de tweede rankingavond op zijn naam schreef.

Ook in het damestoernooi kenden we een debutante. Samantha Bloks nam voor het eerst deel en deed dit niet onaardig. Ze boekte overwinningen op Macy Netten en Annet van Elten in de poule, maar ging tegen Tonnie van de Kallen onderuit. Na de poulefase streden Tonnie van de Kallen en Macy Netten om een podiumplek welke werd gepakt door eerstgenoemde die met 3-0 won. Vervolgens mocht ze aanleggen tegen Samanthe Bloks voor een finaleplaats. Met een 3-1 overwinning won Tonnie van de Kallen wederom en dus plaatste ze zich voor de finale. Deze keer waren de rollen omgedraaid en was de winst met 4-1 voor Annet van Elten.

Ruzdya Hopic wint 2e dinsdagranking, Roy Hamers is runner-up

Eerder in het verslag gaven we al aan dat de hoogste finish werd gegooid door Steffan Kokkelink. Hij noteerde namelijk een 151-finish en bleef daarmee de 123-finish van Oswin Streden en de 116-finish van Junni Ruiter voor. De meeste 180-ers waren er deze avond voor Ruzdya Hopic die er 9 wist te gooien en daarmee met kop en schouders boven de rest uitstak.

Deelnemers die zichzelf ten doel hebben gesteld om zich te plaatsen voor de eindronde dienen te beseffen dat de wekelijkse bonuspunten cruciaal zijn. Het missen van één rankingavond kost je aan het eind van de rit maar liefst 10 bonuspunten en bij twee gemiste rankings zijn het al 19 bonuspunten die je misloopt. Los van de punten die je op de avonden nog zou verdienen. Kortom, meedoen is belangrijker dan winnen gaat ook voor de dinsdagranking op.

Volgende week staat de derde dinsdagranking op het programma en ondanks de kerstvakantie gaat deze gewoon door. Rest ons enkel nog iedereen de beste wensen toe te wensen voor de aankomende feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar.

180-ers 100+ finish
9 Ruzyda Hopic
3 Steffan Kokkelink
2 Dennis Commissaris
2 Roy Hamers
2 Gino Vos
1 Jaimie Fambach
1 Gerard Klijn
1 Patrick van Zanten              
151 Steffan Kokkelink
123 Oswin Streden
116 Junni Ruiter
113 Stefan Fabrie
112 Ruzdya Hopic
102 Stefan Fabrie
100 Annet van Elten
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws