Tony West en Charona de Laat slaan wederom dubbelslag bij No-Score Ranking nieuws
Ranking nieuws

Tony West en Charona de Laat slaan wederom dubbelslag bij No-Score

Tony West en Charona de Laat slaan wederom dubbelslag bij No-Score

Met 55 deelnemers ging de 9e dinsdagranking van start waaronder weer een aantal nieuwe debutanten. Zo mochten we voor het eerst Pascal van Mourik, Koen van Engeland, Juri den Otter en Jos Vos verwelkomen. In het herentoernooi wisten Benito van de Pas, Danny de Haas, Sven Wens, Braulio Roncero, Tony West, Jorgen Aerts, Kim Huybrechts en Jelle Klaasen de kwartfinales van de winnaarsronde te bereiken. De kwartfinales werden allen over de maximale 5 legs gespeeld waarbij de uitslagen als volgt waren. Benito van de Pas - Danny de Haas (2-3), Sven Wens - Braulio Roncero (2-3), Tony West - Jorgen Aerts (3-2), Kim Huybrechts - Jelle Klaasen (2-3). In de halve finale won Braulio Roncero met 3-1 van Danny de Haas terwijl in de andere halve finale Tony West de winst pakte tegen Jelle Klaasen met eveneens 3-1. In de finale won Tony West overtuigend met 3-0 van Braulio Roncero waardoor hij zich rechtstreeks plaatste voor de finale. In de verliezersronde werd er volop gestreden voor een herkansing waarbij het duel om een podiumplek uiteindelijk plaatsvond tussen Jelle Klaasen en Jerry Hendriks. Bij een 2-2 tussenstand besloot Jerry Hendriks de wedstrijd met een 12-darter waardoor hij zich verzekerde van het podium. Voor een finaleplaats mocht Jerry de strijd aangaan met Braulio Roncero. De Spanjaard trok aan het langste eind en met een 3-0 overwinning wist hij zich te plaatsen voor de finale waarin hij mocht aanleggen tegen Tony West. Braulio Roncero wist de eerste finale naar zich toe te trekken met 4-1 waardoor hij een tweede finale wist af te dwingen. In deze tweede finale kwam Tony West wel op stoom. Bij een 3-1 tussenstand kreeg hij de kans om de wedstrijd op slot te gooien maar hier slaagde hij niet in. Braulio Roncero kwam terug tot 3-2 maar vervolgens wist Tony West de klus dan toch te klaren en met een 4-2 overwinning pakte hij de titel deze avond.

In het damestoernooi verschenen 10 dames aan de start waaronder ook Inge van Genegten die voor de tweede keer deelnam. De Belgische boekte overwinningen op Tonnie van de Kallen, Marilou Daamen en Annet van Elten waarna ze onderuit ging tegen Charona de Laat. Charona plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de finale doordat ze eerder ook al afrekende met Daphne Brynaert en Lynn Taeymans. In de verliezersronde streden Melissa Jacobs, Sylvia van de Pas, Tonnie van de Kallen, Daphne Brynaert, Annet van Elten, Tamara Frauenfelder, Marilou Daamen en Lynn Taeymans om alsnog het podium te bereiken. Uiteindelijk kwamen de jeugdspeelsters Marilou en Annet als sterkste uit de bus waardoor ze in een onderling duel mochten strijden om een podiumplek. Met een 3-1 overwinning was het Annet die zich hiervoor plaatste waarbij ze mocht aanleggen tegen Inge van Genegten. Nadat ze eerder met 1-3 verloor van de Belgische pakte ze dit keer revanche en met een 3-1 overwinning plaatste ze zich voor de finale. In de finale was Charona duidelijk de sterkste en met een 4-0 overwinning won ze vol overtuiging waarbij ze over de hele avond slechts één leg heeft afgestaan.

Tony West en Charona de Laat slaan wederom dubbelslag bij No-Score

De hoogste finish van de avond werd gegooid door Benito van de Pas met een strakke 170-finish. Hij werd op de voet gevolgd door Jelle Klaasen met een 164-finish en Tony West en Roy Hamers die beiden een 160-finish wisten te noteren. Er werden maar liefst 89 stuks aan 180-ers gegooid waarbij Jimmy van Schie er met 9 stuks de meeste voor zijn rekening nam. Hij werd op de hielen gezeten door Benito van de Pas en Tony West die er ieder 8 noteerden en Jelle Klaasen die er 7 gooide.

Volgende week is de laatste speelweek alvorens de beste 24 heren en de beste 8 dames zich plaatsen voor de eindronde die op 31 augustus zal plaatsvinden. Voor veel spelers zal deelname aan deze laatste speelweek cruciaal zijn om zich hiervoor nog te kunnen plaatsen. Het prijzengeld waar in de eindronde om gestreden zal worden zal naar verwachting neerkomen op 1.500 euro. Voor de actuele rankingstand klik hier.

180-ers 100+ finishes
9 Jimmy van Schie
8 Benito van de Pas
8 Tony West
7 Jelle Klaasen
6 Jerry Hendriks
4 Braulio Roncero
4 Gino Vos
3 Christiaan van Overdijk        
3 Oswin Streden
3 Leo Hendriks
3 Robert Treffers
2 Peter van der Rijt
2 Michael van Oosterhout
2 Roy Hamers
2 Hermie van Orsouw
2 Andries Sterk
2 Jorgen Aerts
2 Kim Huybrechts
2 Jeffrey Stichter
2 Wouter Vaes
2 Jason Huybrechts
1 Nick van Schaijk
1 Arjan Verwijk
1 Jermain Heijmans
1 Sjoerd Jansen
1 Jos Vos
1 Danny de Haas
1 Rico Dera
1 Sven Wens
1 Gydo Delien
1 Patrick Sterckx
1 Davy van der Zanden       
170 Benito van de Pas
164 Jelle Klaasen
160 Tony West
160 Roy Hamers
130 Pascal van Mourik
122 Robert Treffers
120 Danny de Haas
120 Kim Huybrechts
120 Roy Hamers
120 Patrick Sterckx
117 Jerry Hendriks
113 Jimmy van Schie
107 Jerry Hendriks
104 Jeffrey Stichter
100 Jimmy van Schie
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws