Toon Greebe wint eindronde bij Café Vrijboom Ranking nieuws
Ranking nieuws

Toon Greebe wint eindronde bij Café Vrijboom

Toon Greebe wint eindronde bij Café Vrijboom

Het was finaledag in café de Vrijboom. Maar liefst 1000,00 Euro was er te verdelen deze avond!

De A-klasse was zéér zwaar bezet ondanks het afzeggen van Jelle Klaasen wegens verplichtingen elders, het schijnt dat hij een klein toernooitje in Las Vegas heeft en de laatste berichten zijn goed want hij heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi. Profietsgejat en véél succes daar Jelle!

We speelden dubbel-elimination dus ieder kreeg een 2de kans om het toernooi alsnog te winnen bij een eerste verlies. Gelijk al 2 top wedstrijden in de openingsronde; Dennis Koenen wint van Jordy Terburg en Toon Greebe wint van Achmed Achmaddy. Toon wint vervolgens van Tonnie van Binsbergen, die de snelle Hans Achten eruit gewerkt had, en van Roy Leenders, die een ronde eerder te sterk was voor Dennis Koenen. In de eerste finale komt Toon Jermaine Hardeman tegen die te sterk was voor Jan Kadmayer, Gino Artz en de, laatste tijd, sterk spelende Wim van Schaik. Toon wint deze en Jermaine is op de herkansing aangewezen.

Hierin speelt hij tegen Jordy Terburg die, nadat hij de eerste ronde had verloren, wat goed te maken had. Achtereenvolgens versloeg hij, de nestor, Theo Thijssen, Patrick van Olderen, Roy “Matglas” Leenders, Achmed Achmaddy om ook Jermaine nipt te verslaan met 4-3.

In een best of 9 wordt de finale gespeeld. En Toon breekt Jordy in de 4de leg nadat hij een 160 finish heet gemist. De 7de leg, en de beslissende, word in schoonheid uitgespeeld door Toon: 97-180-54 en 170 finish voor de winst van deze A-klasse ranking.

 1. Toon Greebe
 2. Jordy Terburg
 3. Jermaine Hardeman
 4. Gino Artz
 5. Ahmad Ahmaddy

Hoogst finish: Toon Greebe 170

In de B-klasse zijn er geen favoriete te noemen op voorhand, dus het was een zéér spannende wedstrijd met vele kanshebbers, iedereen dus!

De 3 dames verloren alle 3 hun opening wedstrijd en waren dus aangewezen op de herkansing. Babette van den Boom moest hier nipt het onderspit delven tegen de zéér sterk spelende Tonnie Willems. Carla Gerritzen, winnares van de vorige ranking en Denise Trouerbach gingen daardoor uitmaken wie de beste dame was en het was Denise die deze keer aan het langste eindje trok. Hiermee was haar honger nog niet gestild en ze wilde meer. Achtereen volgens moesten Sjors van Summeren, Peter van Koolwijk er ook nog aan geloven. Joop Lemmens, die de hele avond al goed bezig was, moest alle zeilen bijzetten om een 1-2 achterstand nog om te buigen. Hij had hier zelfs de hoogste finish van de avond voor nodig 148! Na deze mooie finish won hij ook nog van Jan Menting die Edje Ferrari uit de geldprijzen wist te houden.

De finale was een nagelbijtertje en had alle kanten op kunnen gaan maar het was uiteindelijk Niels Hubbers die aan het langste eind trok en zo de B-klasse ranking won.

 1. Niels Hubbers
 2. Joop Lemmens
 3. Jan Menting
 4. Denise Trouerbach (beste dame)
 5. Edje Ferrari

Hoogste finish: Joop Lemmens 148

Aankomende maandag, 6 juli, beginnen we weer met de volgende ranking ( juli – september). De datums zijn:

 • Maandag 6 juli
 • Maandag 13 juli
 • Maandag 10 augustus
 • Maandag 24 augustus
 • Maandag 31 augustus
 • Maandag 7 september
 • Maandag 14 september
 • Maandag 21 september
 • Maandag 28 september finale op uitnodiging

Dus even noteren in je agenda zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan in de vakantie. Voor informatie over reglement graag een e-mail naar [email protected] of 06-51283944.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws