Van Overdijk en Trouerbach winnen 5e dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Van Overdijk en Trouerbach winnen 5e dinsdagranking

Van Overdijk en Trouerbach winnen 5e dinsdagranking

De dinsdagranking trok ditmaal 50 deelnemers waaronder 42 heren en 8 dames. Christiaan van Overdijk wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale door een overwinning op Sven van Dun. Denise Trouerbach wist de finale twee keer te winnen om zich tot winnaar van de dag te mogen uitroepen.

Van Overdijk wist een zeer mooie reeks overwinningen neer te zetten. Zo won hij op rij van Mitchell van der Elst (3-0), Martin Quik (3-0), Ruud Verdonk (3-0), Carlo van Kleef (3-2), Rico Dera (3-0) en van Sven van Dun (3-0). Sven van Dun won onder andere van Benito van de Pas (3-2), Hermie van Orsouw (3-1) en van Jelle Klaasen (3-2) waarna hij onderuit ging tegen Christiaan van Overdijk. Vanuit de verliezersronde was het uiteindelijk Jelle Klaasen die zich met overwinningen op Michael van Oosterhout en Rico Dera een weg wist te banen naar het podium. Wederom kwamen Sven van Dun en Jelle Klaasen mekaar tegen om te strijden voor een finaleplek en zoals eerder die avond ging de wedstrijd met 3-2 naar de uit Tilburg afkomstige Sven van Dun. In de finale mocht hij dus aantreden tegen Christiaan van Overdijk die nog een mogelijke tweede finale achter de hand had. Deze zou uiteindelijk niet meer gespeeld hoeven worden want met 4-3 eist van Overdijk de winst op. Het gemiddelde in de finale lag op 91,17 voor Sven van Dun en op 89.09 voor Christiaan van Overdijk.

Bij de dames wist Annet van Elten zich evenals vorige week rechtstreeks te plaatsen voor de finale met overwinningen op Marjolein Voogd (3-1), Angela van der Meijden (3-1) en op Denise Trouerbach (3-1). Marilou Daamen wist via de verliezersronde alsnog het podium te bereiken waarbij ze de strijd met Denise Trouerbach moest aangaan voor die finaleplaats. Het was echter Denise die hier een stokje voor stak en met een overwinning van 3-1 naar de finale ging. Annet van Elten dient twee keer te worden verslagen en al snel bleek dat er inderdaad een tweede finale gespeeld zou gaan worden aangezien de eerste met 4-1 door Denise werd gewonnen. Met een gemiddelde van rond de 70 scoorde ze een zeer degelijk gemiddelde en daarmee wist ze ook de tweede finale in 4-1 naar zicht toe te trekken.

Al vroeg in het toernooi wist Dave van de Lee een schitterende 167-finish uit te gooien en lang leek het erop dat hij hiermee de hoogste finish van de avond gegooid zou hebben. Maar het was Jelle Klaasen die hier alsnog een stokje voor wist te steken door een 170-finish te noteren en hiermee de 10 felbegeerde No-Score munten opeiste. In totaal wisten 17 deelnemers een 100+ finish te gooien.

170 Jelle Klaasen
167 Dave van de Lee
143 Carlo van Kleef
126 Vincent Verweij
126 Gilbert van der Meijden
122 Sven van Dun
121 Benito van de Pas
120 Jelle Klaasen
118 Vincent Verweij
118 Robert Treffers
116 Michael van der Ven
114 Ad van Haaren
113 Sven van Dun
113 Ruud Verdonk
112 Gilbert van der Meijden
102 Sven van Dun
100 Gydo Meijer

Volgende week is de laatste ranking voordat de beste 24 heren en beste 8 dames zich zullen plaatsen voor de eindronde die op 19 januari zal plaatsvinden. Voor een aantal mensen zal deze ranking cruciaal zijn om een plaats bij de beste 24 zeker te stellen. Het rankingoverzicht vind je hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws